Grisigt och tufft i Ulricehamn

Vi har inget emot att spela tuff handboll där man ger och tar, det är helt ok. Men när tuffheten övergår i grisighet då är gränsen nådd. Kasper åker på mängder med snytingar, b.l.a två klockrena slag i ansiktet som höll på att sänka honom vi det sista tillfället. Visst det renderade i två minuter (kanske rött?) men tilltaget som sådant hör inte hemma på en handbollsplan. Tillslut rann det över även för Kasper som reagerade vid ena påhoppet och fick rätteligen 2 min. Sista 5-6 minuterna valde vi att bänka Kasper för att inte riskera honom mer än vad vi gjort.

Livligt påhejade från hemmasupportrar som bakom våra ryggar kommenterade om vi inte tålde tufft spel, påstod att vi gjorde felaktiga byten då vår målvakt drack vatten mm, ja då förstår Ni själva hur nöjda vi är att komma hem med hela laget och dessutom med två sköna poäng. Det var inget snack om att alla metoder skulle användas för att få oss ur balans.

I första halvlek fick de väl det, till viss del, då de rent målmässigt hängde med oss. I vår vana trogen brände vi alldeles för mycket inledningsvis, där vi många gånger inte ens träffade målet. På något sätt gnetade vi ändå på och petade in lite bollar i ganska ostrukturerade lägen. Så i halvlek var vi ganska irriterade på oss själva för att vi inte lyckades prestera bättre framåt, där fanns det verkligen utvecklingspotential i andra. Det var alldeles för många egna initiativ i första halvlek. Mer kollektivt var budskapet till andra halvlek.

Efter 5 min in i andra hade fått till en två-målsledning och började bli mer trygga i vårat anfallsspel och det blev mer genomtänkta avslut som vi var ganska kliniska i. Ju längre matchen led desto mer knäade KFUM och vår ledning blev bara större och större. 6 raka mål på åtta minuter, från 17-15 till 23-15, och där gick ”tåget” för våra motståndare. Grunden till det lade vi i att hålla oss kyliga och inte dras in i någon skit, utan spela det spel som vi kommer överens om och ha tålamodet. Var det några som fick spela lite mer på chans, genom 7-6, 4-2 mm, så var det våra motståndare. Återigen gör vi en riktigt bra match bakåt och släpper inte mer än 18 bollar idag. Visst, framåt kunde vi varit lite vassare men efter omständigheterna är vi ganska så nöjda med kvällens insats.

KFUM Ulricehamn – Sörhaga HK 18-27 (10-10)