Första förlusten i seriespel på nästan två år

Det var på förhand matchen som innan säsongen skulle bli seriefinalen och man märkte redan från början att det var två bra handbollslag på banan som ville spela handboll. För vår del så börjar det väldigt bra och vi får väldigt bra koll i försvaret, vilket leder till snabba omställningar, precis så som vi vill spela. Efter 8 min så har vi redan 7-3, det kändes som att det mesta gick vår väg framåt och vi tvingades faktiskt Tibro till att byta runt på alla sina tre (!) målvakter redan under första halvlek. Efter detta har vi en liten sämre period där Tibro kan komma tillbaka lite i matchen, dock får de kämpa väldigt mycket för sina mål då vi står bra bakåt. Vi avslutar dock halvleken som vi startade, med ett väldigt bra försvarsspel och bra satsningar för varandra framåt, vilket leder till både linjeinspel och bra genombrottslägen.

I halvtid pratar vi om att försöka hålla upp den inställningen och intensiteten som vi hade visat bakåt, då det leder till våra snabba omställningar. Det kändes på ett sätt som att Tibro hade tagit till vara på våra ord istället för att vi själva gjorde det. Tibro rivstartar i andra halvlek och gör 5-1 på fyra min, de har ett väldigt tufft försvarsspel som leder till många 2:a fas mål, där vi inte riktigt hinner samla ihop oss. Vi kommer tillbaka in i matchen och kan hålla någorlunda jämna steg med Tibro tills de gör ett ryck vid 17-17 till 21-17, det skall dock sägas att vi i den här perioden får till vårt spel bättre än i början av halvleken men tyvärr missar vi alldeles för mycket lägen framåt för att göra en bra andra halvlek.

För att summera det här så gör vi en riktigt bra första halvlek där det mesta sitter för oss, vi har en bra energi på banan och på bänken. Men i andra halvlek så känns det som att energinivån går ner lite för hela laget, även om vi försöker hela tiden så finns inte det där lilla extra som vi behöver ha för att vinna en sån här match. Det går lite i stå framåt och det är där vi får problem, sju mål under en halvlek är självklart inte godkänt, men det är ändå bra att få sig en tankeställare när det väl ser ut såhär och hur vi skall lösa det för att kunna gå framåt.

Vi önskar Tibro lycka till i kvalet och så kanske vi ses nästa säsong igen!

HP Tibro – Sörhaga HK 23-20 (9-13)