Förlust i toppmötet

Efter en tung förlust mot Stenungsund senast, så var det dags för en toppmatch borta mot HK Country. Ett lag som vi vann mot med 36-33 innan juluppehållet, i en minst sagt märklig match. Vi hade med oss att vi verkligen behövde göra en topprestation för att ha chans på poäng i matchen.

Som väntat så startar det i ett högt tempo från Countrys sida, varje gång vi gör ett tekniskt fel/tar ett för dåligt avslut i anfallet så kommer ett tryck på oss direkt, precis som vi själva vill spela förövrigt. Trots detta så hänger vi med bra i början utav matchen och vi skiftar mål med varandra. När det står 7-7 efter ca 15 min så kommer första rycket i matchen och det är Country som snabbt kan sno åt sig en 3-målsledning. Efter ett par mindre lyckade anfall så blir vi överkörda i både 1:a/2:a-fas utav Country och då går det väldigt snabbt. Vi tar timeout för att försöka få ordning på spelet igen, men istället är det Country som kan utöka ledningen till 14-9, vi lyckas dock reducera precis innan halvtid och det står då helt enkelt 14-10 i paus.

Känslan i halvtid var ju självklart att chansen fanns där, även om det var onödigt att ligga under med 4 bollar, för i början när det står och väger lite, så missar vi faktiskt väldigt bra lägen, rena frilägen där vi helt enkelt inte ens träffar mål och det är en grej som vi måste bli mycket bättre på, att va mer kliniska när lägena kommer till oss.

Till starten av andra halvlek så blir det tyvärr inte så stor skillnad för oss, visst vi får tag i Country bakåt, men framåt så går det fortsatt väldigt trögt. 9m-spelet fastnar gång på gång i försvaret och det blir tyvärr inget flyt i spelet. Det närmsta vi kommer är 20-17 efter 47 min spel, men därefter tar det tvärstopp, sista kvarten gör istället Country 6-2 och kan komfortabelt vinna matchen med 26-19.

Skall man sammanfatta matchen lite så står vi absolut bättre bakåt än tidigare matcher och kan vi slipa bort några sämre beslut i anfallsspelet så åker vi även inte på lika mycket kontringar och då kommer det se mycket bättre ut såklart. Men nu när det går lite tyngre så gäller det bara att knyta näven och jobba ännu hårdare för att ta oss ur den lilla gropen som vi grävt för oss själva!

HK Country – Sörhaga HK 26-19 (14-10)

Målskyttar:
Anton Larsson 7, William Damstedt 3, Jonathan Östergren 2, Anders Alfredsson 2, Emil Johansson 2, Jonathan Östergren 2, Anton Klingvall, Adam Larsson, Eric Augustsson

Målvakt:
Alexander Axelsson Forsberg 18/43=42% + 1/2 7m