Förlust i sista seriematchen

Förutsättningarna var ganska enkla inför den sista spelomgången. Vi var tvungna att vinna samtidigt som Tibro eller Fjärås skulle vinna någon av sina matcher. Dessutom hade våra motståndare,
IK Baltichov, allt att spela för om en kvalplats uppåt, så att det skulle bli en holmgång rådde det inget tvivel om.

Det blev både tufft och mycket känslor redan från början där vi under första kvarten bytte mål med varandra fram till 5-5 efter ca 14 minuter. Här kommer vi in en riktigt dålig period på ca 8 minuter där vi slarvar oerhört mycket med bortkastade bollar, missade passningar och tama avslut. Vi hade säkert en fem/sex bra lägen som vi brände där det normalt sett skall vara mål. Givetvis var Baltichov inte sena att utnyttja detta och göra 4-0 på oss framtill ledning 9-5. Återigen en match där vi får en svacka där vi tappar och hamnar i målmässigt underläge på våra egna enkla misstag. Underläge med 10-8 i paus var väl ingen katastrof, men det kunde sett annorlunda ut om vi varit mer skärpta.

Under andra halvlek kom vi aldrig riktigt ikapp Baltichov målmässigt, utan de låg hela tiden före med 2-4 bollar och det satte lite sin prägel på vårt spel med ett ständigt jagande och där flera avslut kom alldeles för fort. Deras målvakt hade säker ett antal räddningar, men mer av karaktären att han stod i vägen och blev träffad än att behöva utföra en kvalificerad räddning. Det säger väl lite om de avslut vi levererade mot deras mål. Med alldeles för mycket sidledsspel rann tiden iväg i andra halvlek och förlust med 16-19 var ett faktum. Normalt sett med bara 19 insläppta mål vinner man en handbollsmatch, men den sista seriematchen var väl ett bevis på vad som hänt under stora delar av säsongen, att vi gör alldeles för lite mål framåt. Vi är inte tillräckligt farliga i vårt uppställda anfallsspel. Vi har dessutom mött mycket bättre lag, som raderat ut vårt kontringsspel i många matcher.

Nu fick vi hjälp av både Tibro och Fjärås som vann sina matcher, men eftersom vi inte lyckades själva så är spel i div 3 nästa säsong ett faktum. I ärlighetens namn skall det väl sägas att detta inte
avgjordes i denna match, utan sett över hela säsongen så ljuger inte tabellen. Vi hade en gratischans i sista omgången men vi lyckades inte förvalta den tyvärr.

Det har varit alldeles för mycket toppar och dalar under säsongen. Vi har slagit topplag och mittenlag, för att sedan ta stryk av ett bottenlag. Vi har i åtta matcher fått stryk med 1-3 bollar, spelat två oavgjorda matcher. Många av dessa matcher har vi legat under stort för att sedan ta igen men aldrig riktigt kommit ända fram pga dåliga perioder i matchen. Vi har säkert i snitt haft målvaktsräddningar på ca 40% över hela säsongen och det är bara Rosendal och HP Skövde som släppt in färre mål än oss, där det även varit en 10-0 match inblandad. Men det stora problemet i år har varit anfallsspelet och att vi gjort minst mål framåt i hela serien har väl till sist tagit ut sin rätt.

Sörhaga HK – IK Baltichov 16-19 (8-10)