Förlust i Hjo

Efter en bra start på säsongen så visste vi att en utav de tuffaste bortamatcherna väntade oss mot Guldkroken på bortaplan, som vi faktiskt förlorade mot senaste vändan i division 3. Nu var det dock andra förutsättningar, vi ledde serien, medan Guldkroken kämpar på runt kvalplats.

Matchen börjar väldigt trevande från vår sida, anfallsspelet går ofta i stå och vi tar ett par halvbra lägen, vilket gör att det känns att vi är där till 100%. Bakåt står vi helt okej i första halvlek, men ändå inte den träffen som vi är vana vid. Att släppa 13 mål i en halvlek är såklart inte någon katastrof, men med tanke på den typen av mål vi släpper in så skall vi ligga max 8-10 mål en sån här halvlek för att vi skall vara helt nöjda.

I halvlek står det alltså 13-10 till Krokens favör, efter att vi växlat mål med varandra under första halvleken, det är egentligen under de sista 5min som de kan ro åt sig en 3-måls ledning och få lite momentum.

Under den andra halvleken så blir det inte bättre från vår sida, vi ligger konstant två-fyra bollar efter hela tiden och kan egentligen aldrig störa Guldkroken riktigt. Den stora chansen kommer dock med 5 min kvar, då vi gör 25-23 och samtidigt får med oss en 2-min. Istället för att utnyttja övertalsspelet på ett bra sätt så förlorar vi den här perioden med 2-1 istället, vilket också blir signifikativt för hela matchen, att när det väl gällde lite, så var vi inte riktigt där.

Vi får helt enkelt bryta ihop den här veckan och sen fokusera på Country till helgen, som blir en väldigt viktig match!

Varmt välkomna till Nolhagahallen på lördag kl 16:00

HK Guldkroken Hjo – Sörhaga HK 29-27 (13-10)

Målskyttar:
Jonathan Östergren 6, Anton Larsson 5, Eric Augustsson 4, William Damstedt 3, Anton Klingvall 3, Adam Larsson 2, Tui Seebunmee 2, Linus Eriksson, Kasper Wallouch Lindholm