Lysekils HK vs Sörhaga HK

Återblicka

Vid lunchtid på söndagen styrde Sörhagakillarna kosan mot Lysekil för ny seriematch i div 3. Lysekils HK som följde med oss upp från div 4 stod för motståndet. Förra årets match i Kronbergshallen var en målfattig och tajt match lagen emellan som slutade i SHK favör med 18-15.

Trots att Lysekil inte vunnit någon seriematch ännu i år, visste vi med oss att här funkar det inte att gå ut med någon halvdan inställning. Även i denna match började vi mycket stabilt bakåt med utmärkt försvars- och målvaktsspel. När klockan stod på 17.39 tog Lysekil timeout och ställningen var hela 13-5 till oss. Efter timeouten tog vi oss fram till 15-7 och det hela såg ut att bli en tämligen bekväm resa för oss. Lysekil hade dock bestämt sig för att ”kriga vidare” och putsade till halvtidsresultatet till 15-10 efter tre raka mål.

I paus snackade vi om att hålla uppe fokusen bakåt och vara fortsatt tydliga framåt i vårt spel. Av detta blev det dock intet. Lysekil stred tappert och knaprade in mål efter mål i takt med att publiken andades ”morgonluft”. För vår del gick det mesta i baklås kryddat med att många av våra egna spelare inte ”hade sin dag”. Många avslut blev ett individuellt beslut som ibland gick bra, men för det mesta blev det så att spelet vände och Lysekil satte sina lägen.

44.23 (19-19) och 49.59 (21-21) var några kritiska lägen i slutet av matchen som vi dock kunde lösa. Vi lät aldrig Lysekil vara i ”förarsätet”. Vid ställningen 24-23 och fyra minuter kvar av matchen stängde vi butiken med att göra 3-0 och fastställa slutresultatet till 27-23. Ola Johansson bidrog på ett härligt sätt i slutet och var stor del i att vi höll hela vägen idag.

En fantastisk första del i matchens första 20 minuter där vi spelade riktigt bra, därefter fanns det mer att önska. En styrka är dock att vi reder ut det till slut och kan vinna med 4 bollar. Idag får vi nog tacka Alexander i kassen som tog många skott, varav ett flertal frilägesräddningar som säkert gillades av den som tog ut matchens lirare i Kronbergshallen då det priset gick just till Alex.

Extra roligt också att Nicolai fick göra sin matchdebut i SHK-tröjan!

Lysekils HK – Sörhaga HK 23-27 (10-15)