KFUM IK Ulricehamn vs Sörhaga HK

Återblicka

Efter lördagens urladdning mot serietvåan Lysekil var det återigen matchdags. Denna gång satte vi oss i bussarna för färd och match mot serietrean Ulricehamn, som är det enda lag som hittills ”luggat oss” på poäng i serien i höstens hemmamatch. Den gången var det en tajt & tuff tillställning som slutade 19-19 med Ulricehamnskvittering på straff kl 60.00.

Kvällens match innehöll en del förändringar från förra matchen då både Jonathan Svensson och Oscar Hernehult var upptagna på jobb, samtidigt som Sebastian Stenbäcken fick lämna ett sent återbud pga magsjuka. Dessbättre har vi ju en ganska bred trupp så det var inga problem för oss att fylla laguppställningen med ”nya” sugna spelare.

I höstens hemmamatch praktiserade Ulricehamn ett försvarsspel som skar bort hela vår vänstra sida i vårat anfallsspel. Detta störde oss ganska rejält och med relativt få träningar/matcher så var vi inte riktigt samspelta vid den tiden på säsongen, vilket bidrog till att vi slarvade en hel del.

Ikväll var vi förberedda på något liknade och hade därför under måndagsträningen tränat på lite olika scenarior. När domarna blåste igång matchen så började Ulricehamn omedelbart med en två-punkt och tog bort både vänster- och mittnio. Vi drabbades inte av någon större panik utan började istället tålmodigt spela 4 mot 4, där vi fick bra utdelningen genom vår briljante kantlirare Victor Carlsson som snurrade upp sin försvarare vid ett flertal tillfällen. Vi tvingade Ulricehamn att ge upp den tanken på det försvarsspelet, där de senare fick backa ner till 6-0 istället. I det matchskedet började vi närma oss halvtidspaus och vår ledning pendlade mellan 4-6 bollar och stannade till slut vid ledning 16-10 i halvlek. Det kändes inte som Ulricehamn kunde hota oss målmässigt utan de fick skjuta in ett och annat utifrån, men på det hela taget hade vi god kontroll både försvars- och målvaktsmässigt.

Smolken i bägaren i 1:a halvlek var att Arvid Spetz tvingades lämna planen efter ca 20 min med en befarad knäskada, när han landade snett och knät vek sig. Vi hoppas att det inte är någon allvarlig skada utan att Arvid snart kan vara tillbaka igen.

Även i inledningen av 2:a halvlek vi fick en ny skada på 9M, då Tobias fick en kraftig lårkaka och fick utgå. Laget och spelet blev i och med detta lite sönderryckt och fokuset blev att spela av 2:a halvlek och inte släppa in Ulricehamn i matchen rent målmässigt vilket vi klarade av galant. Därför blev väl vår andra halvlek inte någon höjdare, men vi visar upp en såpass styrka att vi tar hem matchen utan större problem genom att bara kontrollera den.
Nu blir det ett litet uppehåll till nästa match som är den 27 februari kl 19.30 mot HK Country U. Det blir den sista hemmamatchen den här säsongen och vi hoppas att både våra sponsorer och kära hemmapublik kommer ner till Nolhaga och avslutar den tillsammans med oss i Sörhaga HK.