En seg tillställning mot Kropps

På onsdagskvällen tog Sörhaga HK emot Kroppskultur´s juniorlag i Nolhagahallen. På förhand en match där vi förväntade oss att möta unga ”hungriga” handbollskillar som dessutom säkert vill spräcka sin nolla i kolumnen för seger i serien.

Vi hade bestämt oss för att bygga dagens match bakifrån med ett bra försvars- och målvaktsspel och ge Kropps svåra lägen som vi kunde ställa om på. Vi lyckades ganska så bra med den planen och efter ca 15 min hade 9-4 i hemmafavör och Kropps tog timeout. Det kändes redan här att vi kontrollerade matchen och det var egentligen när vi gick ner oss lite i koncentrationen bakåt som Kropps kunde peta in lite bollar. Vår vana trogen kostade vi på oss att vara lite ofokuserade framåt och bränna ganska klara lägen också emellanåt. Sista delen av första halvlek spelade vi hem med 11-8 och halvtidsresultatet stannade vid 20-12.

De senaste hemmamatchernas halvtidssnack har handlat mycket om att genomföra en lika bra andra halvlek och inte heller idag blev det ett undantag. Det är alltid svårt när man har en klar ledning och gå ute och köra på precis som om matchen vore jämn. Nu har vi dock fått ”träna på” detta några gånger och vi lyckades väl ganska väl att hålla uppe spelet och samtidigt gå runt på alla spelare.

Vi tar oss igenom andra halvlek på ett helt ok sätt, utan att egentligen vara helt på topp. Det som inte är helt optimalt är att vi har en förmåga att bränna relativt klara lägen som vi måste sätta i de matcher som kommer blir jämna, då har vi inte råd med sådant. Kropps målvakt gjorde några riktigt bra räddningar i andra halvlek det ska vi inte ta ifrån honom, men ibland hjälpte vi honom onödigt mycket.

Läser man matchprotokollet kan man konstatera att röda kort delades ut både här och där i slutet. Det var en incident som inte skall förstoras upp på något sätt då matchen i sin helhet var både juste och ärlig från båda lagen. Med 13 sek kvar och ledning 35-19 fanns det egentligen ingen anledning till att vår kantspelare och Kropps försvarare behövde ” omfamna” varandra och därefter börja knuffas. Sedan att Adam fick det röda som inte var med i situationen är sådant som händer när det blir rörigt på planen och inte alla gånger så lätt för domarna att sortera upp. Men det klart för Adam svider det ju extra när ett rött kort renderar böter i lagkassan, men det finns ju en möjlighet att fakturera ”rätt” spelare i efterhand kanske? Så själva avslutningen på matchen speglade inte övriga 59 min och 47 sek där det var ärliga tag rakt igenom från båda lagen.

Vi får känna oss nöjda med två poäng och ett tillskott i vår målskillnad.

Stort TACK till Er alla som tog Er ner till Nolhaga denna sena onsdagskväll!

Sörhaga HK – HF Team Kropps 36-19 (20-12)

Målskyttar:

Victor Carlsson 9, Alexander Pettersson 4(2), Jonathan Svensson 3, Emil Johansson 3, Tobias Nilsson 3, Adam Larsson 3, Eric Augustsson 3, Patric Jigström 3, Nicolai Fredriksson 3(1), Patrik Helsén 1, Viktor Johansson 1

Målvakter:

Alexander Axelsson 1-30 min  10/21=48%   0/1 str=0%

Marcus Karlsson    30-60 min  11/17=65%   0/1 str=0%

Spelarbetyg

+++ Victor Carlsson
++ Marcus Karlsson
+ Adam Larsson