En moralisk poäng i Nolhaga

Vi kom från en riktigt bra bortamatch mot HK Skövde och kände att vi verkligen hade ett bra go i laget, så en hemmamatch mot Halmstad skulle vi ha en bra chans mot kändes det som på förhand, oavsett vilket lag de hade med.

Det blev dock en väckarklocka direkt från start, Halmstad startade i ett högt tempo anförda utav Johan Larsson, där de satte stort tryck på vårt försvar och vi var inte alls beredda på den anstormningen som kom i första halvlek. Efter en kvart hade Halmstad dragit iväg till 6-11, i en period där vi inte alls får igång anfallsspelet och när vi väl fick ett läge så brände vi tyvärr lite för mycket, men vi håller ändå oss kvar vid 5-målsunderläge till halvleken.

I halvlek pratar vi mycket om att vi inte får tag i dem riktigt bakåt utan vi blir alldeles för nertryckta av deras första satsningar och då blir vi även alldeles för glesa i försvaret. Det blev helt enkelt så att vi fick gå ner på ett klassiskt 6-0-försvar till andra halvlek för att bli lite tätare och även kunna smälla på mer bakåt. Vi gör även ett målvaktsbyte till andra halvlek där Marcus Karlsson kommer in.

Vi får en jättebra start på andra halvlek där vi stänger till totalt bakåt och får ett par lätta kontringar, på tio minuter så har vi gått från 12-17 till 21-19 och vi har ett fruktansvärt stort momentum där vi bara rider på vägen med hjälp av publiken. Vid det här laget så trodde man att vi skulle köra matchen, då vi fick målvaktsräddningar och Halmstad kom ingenstans framåt. Dock vid 22-20 så får vi en olycklig utvisning och bjuder in Halmstad i matchen igen, de tar utvisningen på bästa sätt och vinner den perioden med 0-2. Sedan tar det faktiskt hela 8 min innan det blir mål igen och härifrån följs lagen åt hela tiden, inget utav lagen kan riktigt rycka, men det är faktiskt vi som skapar de klara lägena, men tyvärr så missar vi alldeles för mycket i de avgörande momenten, dock skall vi ta med oss att vi faktiskt kommer till riktigt bra lägen!

När det är två min kvar av matchen ligger vi under med 26-28, men via ett viktigt linjemål från Adam till 27-28 och sedan även via en riktigt fin kombination mellan Adam/Victor så kan vi gå upp och kvittera till 28-28 med en min kvar av matchen. Sista minuten står vi riktigt bra bakåt där Halmstad inte kommer någonstans och får handen emot sig av domarna, dock vid sista passen från ett frikast så får vi en 2-min utvisning för att vi går upp för tidigt när de skall lägga frikastet, så från att vi skulle få ett anfall till så fick vi istället slita bakåt. Det verkade som att Halmstadspelarna firade lite för tidigt för att de fick med sig en 2a, för de kom faktiskt inte till ett läge sista 10 sek utan Tobbe stoppade spelet riktigt bra och tog ett viktigt frikast.

Sett över hela matchen så skall vi vara väldigt nöjda med en poäng idag då vi visar en stor moral i laget där vi aldrig ger upp, men med lite mer skärpa idag så hade det lika gärna kunnat bli 2p. Men vi tar med oss den första kvarten i andra halvlek där vi spelar en fantastisk handboll.

Adam Larsson gör ett fantastiskt jobb bakåt och leder verkligen laget, samtidigt som Marcus kommer in och får igång laget med ett härligt driv. Victor kom tillbaka från sin pappaledighet och levererade när det behövdes som mest, riktigt kul att se.

Vi vill även rikta ett stort tack till publiken som var i Nolhaga igår, vilken stämning ni skapade för oss! Nu är det match nästa söndag, 5 mars kl 12:30 i Angered Arena mot GIK Wasaiterna. Sedan spelar vi lördagen den 11/3 i en viktig match mot HK Hök, som faktiskt är årets Ung Cancer-match, mer info om den matchen kommer under den veckan, men förbered era vänner redan nu för årets viktigaste hemmamatch, både på och utanför planen!

Sörhaga HK – Halmstads HF 28-28 (12-17)

Målskyttar: Adam Larsson 4, Emil Johansson 4, Victor Carlsson 4, Simon Marklund 4, Patric Jigström 4, Tobias Nilsson 3, Albin Molander 2, Sebastian Martinez 2 (1), Patrik Helsén