En hyfsat bra första halvlek räckte inte i derbyt

Som rubriken antyder räckte det inte att spela bra i 30 minuter mot ett så pass kvalificerat motstånd som HP Alingsås i dagens derby i Nolhagahallen.

Vi hade pratat en del om att inte gå i fällan och skruva upp ett överdrivet tempo för vår del utan istället låta HP driva och vi skulle försöka hålla nere tempot och var mer noggranna i våra avslut. Ett spel som föll ganska så väl under de första 30 minuterna. 12-12 i halvlek och då hade vi ändå bränt några riktigt frilägen, så visst fanns det anledning att tro på det i andra halvlek.

Allt som fungerade bra i första halvlek såsom tex vårat försvars- och målvaktsspel var som bortblåst i inledningen av andra halvlek. Lägg därtill ett väldigt passivt anfallsspel. ja då blev det problem som HP inte var sena att utnyttja brutalt. 1-6 första 10 minuterna var definitivt inte den starten vi behövde, men det blev tyvärr ”frukten av” det som inte fungerade. Det är ingen drömsits att hamna i det läget mot just HP som är svåra att komma ikapp när de får det målmässiga övertaget som de spelar på.

I vår iver att jaga ikapp kom även många tekniska fel som gjorde att vi fick försvara oss mer än att anfalla och vi blev straffade en hel del för dessa tekniska. Oavsett att det kraschade lite under andra halvlek slet vi på, men idag räckte vi helt enkelt inte till över 60 minuter. HP spelad hem två derbypoäng helt rättvist, sett över hela matchen

Vi tar nya tag på måndagsträningen och siktar framåt. Vi har kvalplatsen helt och hållet i våra egna händer i de kommande 4 sista matcherna. Så kom ner och stötta oss i de två sista hemmamatcherna (även på bortaplan givetvis) så hoppas vi kunna bjuda tillbaka med ett par extra kvalmatcher på vårkanten.

Stort tack till Er alla Alingsåsare, blå som orange, som kom ner till Nolhaga idag. Det är inte många div 2 matcher som har sådana välfyllda
läktare som idag. Mycket uppskattat från oss på planen.

Sörhaga HK – HP Alingsås 22-30 (12-12)