En fokuserad bortamatch

Andra raka bortamatchen stod på programmet idag i Trollhättan. Det var inte utan att vi ledare hade funderat under veckan hur vi skulle tackla denna bortamatchen med tanke på hur vi höll på att ställa till det för oss i Lysekil förra helgen. Dock hade veckans träningar sett riktigt bra ut, så vi åkte ändå med gott självförtroende till matchen.

Innan matchen blåstes igång höll arrangören ett fint anförande i anledning av den tragiska händelsen på skolan Kronan i Trollhättan tidigare i veckan. Talet innehöll b.la. om nolltolerans till rasism och alla likas värde. Det tål verkligen att reflekteras över i dessa tider. Talet avslutades med att vi alla i Älvhögsborg höll en tyst minut för att hedra offren. Ett mycket fint initiativ av KFUM Trollhättan handboll som  vi i Sörhaga HK står bakom till 100%.

Efter att vi alla i hallen hade berörts av inledningen var det dags för dagens domarpar i blåsa igång matchen. Det vi fick se från sidan var precis det vi ville se, alla var oerhört fokuserade och vi tryckte på rejält den första kvarten vilket gjorde att Trollhättan fick ta timeout 14.14 med underläge med tre bollar.

Det kändes väldigt tryggt från sidan och vår ledning pendlade mellan 3-5 bollar och stannade vid 15-11 i paus.

Trollhättan fick slita väldigt mycket i sina anfall för att få hål på oss, och oftast avslutades det i ren desperation och skott kom emellanåt som varken försvar eller målvakt var beredda på. Vi själva tryckte på bra i både första och andra fas där vi är väldigt starka och trygga.

I halvlek snackade vi om att behålla kylan både framåt och bakåt, men inte ge avkall på tempot utan trycka på och spela med fart och tvinga Trollhättan att springa i båda riktningar. Taktiken föll väl ut och vi var aldrig hotade någon gång i andra halvlek utan kunde spela av matchen och byta runt på alla spelare.

Som helhet en klart godkänd bortamatch där segermarginalen blev hela 9 bollar till slut. Vi fick nog med hela spektrat av mål idag, kontringar, kant, linje, 9m-skytte, genombrott ja i princip allt fick vi till idag.

Avslutningsvis vill nämna ett några saker:

– Nicolai ”nätade” för första gången idag i den brandgula tröjan, med stående ovationer från sina lagkompisar på bänken, STORT!
– Helt underbart att se och höra de tillresta Alingsåssupportrarna i hallen, sånt glädjer oss i laget, TACK!
– Nisses debut i kassen för SHK, KUL!

Nästa match är hemma i Nolhaga lördagen den 7 november kl 16.30 då Helton kommer på besök, varmt välkomna ner då på eftermiddagen och ge oss ett välbehövligt stod från läktarna!

KFUM TROLLHÄTTAN – SÖRHAGA HK (11-15) 20-29 

Målgörare:

Alexander Pettersson 5 (2), Tobias Nilsson 4, Patric Jigström 4, Victor Carlsson 3, Adam Larsson 3, Eric Augustsson 3, Robin Manninen 2, Emil Johansson 2, Jonathan Svensson 2, Nicolai Fredriksson 1 (1)

Målvakter:

Alexander Axelsson 0-52 min  17/34=50%

Nils Nilsson 52-60 min  3/5=60% 1/2 str = 50%

Spelarbetyg:

+++ Adam Larsson

++ Eric Augustsson

+ Alexander Pettersson