En bra första halvlek räckte inte mot Drott i div 1-kvalet

Ja, som rubriken antyder gjorde vi en riktigt bra första halvlek i den inledande kvalmatchen mot HK Drott. Vi stod tätt och bra bakåt där Drott fick slita ganska mycket för sina mål. De gånger de kom igenom hade vi många bra målvaktsräddningar också, som bidrog till att vi hade en 3-målsledning i paus. Dock var det perioder i första halvlek där inte allt riktigt stämde framåt så där fanns det mer att ge under andra halvlek.

Två minuter in i andra hade drygat ut ledningen ytterligare till 14-10, men där tog det sedan tvärstopp. Ledning 14-10 blev till underläge med 14-15 efter 10 minuter och time-outen blev en nödvändighet för att på något sätt bryta Drotts momentum. Vi var framme vid 17-17 men återigen efter en dålig period gjorde Drott 3-0 och skaffade det försprånget som vi tvingades jaga resten av matchen.  Här brast det rejält ikväll när vi i vår iver att komma ikapp kastade flera bollar i händerna på Drott som kunde kontra in en hel del lätta mål. Därtill lägger vi en uppsjö av brända lägen som vi normalt sett ska sätta, även om Drotts målvakt gjorde det bra, det ska man absolut ge honom. Men vi kan vara betydligt bättre och vassare i dessa avslut. Nej, Drott vann rättvist sett över 60 minuter. Det håller inte att spela bra i ca 35 minuter i sådana här matcher.

Men vi är fast beslutna om att åka till Halmstad på lördag och göra en bra insats där. När vi lämnade Nolhaga ikväll lämnade vi även förlustmatchen där och tar nya tag imorgon på träningen och blickar framåt.

Stort tack till Er alla som kom till Nolhaga ikväll och gjorde Ert jobb för att hjälpa oss till seger. Tyvärr kunde vi inte riktigt bjuda upp på planen.

Sörhaga HK – HK Drott (13-10) 23-26

Målskyttar:
Anton Larsson 7 (2), Victor Carlsson 7, Ludvig Åstrand 3, Emil Johansson 3, Tui Seebunmee, Adam Larsson, Linus Eriksson

Målvakter:
Alexander Axelsson 15/38=39% 0/2 str=0%
Elias Jönsson 1/2 str=50%