Bottennapp på västkusten

Efter ett långt juluppehåll så var det äntligen dags för match igen och bilarna rullade mot västkusten för match mot Stenungsund. Ett lag som vi vann med 37-28 precis innan uppehållet, i en match där vi presterade ett väldigt fint anfallsspel, med ett försvarsspel som backade upp detta.

I denna match blev det helt omvända roller, även om matchen startar väldigt trevande. Vi får ändå helt okej träff bakåt, men det släpper inte riktigt framåt. Vi får tex nästan tre raka 6-5-övertag, men lyckas på något sätt att fippla bort nästan varje anfall. Ändå lyckas vi ta ledningen med 4-3 i matchen och det är egentligen ändå gången vi har kontroll på grejerna. Efter övertalsperioden så är det såklart Stenungsund som går stärkta ur detta och kan börja spela ut framåt för deras del. Vi själva blir alldeles för stressade bakåt och vill jaga i försvaret, vilket resulterar i att vi blir väldigt glesa och släpper väldigt mycket sexmetersavslut. Det blir då mer stress framåt och anfallsspelet blir väldigt osynkat, detta leder till att vi får massa kontringar mot oss, som vi inte alls är vana vid. I slutet av första halvlek rinner det även ifrån till hela 17-11 innan vi äntligen kan få gå till pausvila.

Sjävlklart visste vi att chansen fanns i andra halvlek om vi bara kunde få fart på försvarsspelet igen, men det var tyvärr lättare sagt än gjort, då vi börjar andra halvlek med en man mindre, då hinner Stenungsund göra 19-11 innan vi är ”tillbaka” i matchen igen. Alla vet att det kan gå fort i handboll, men i detta läget kändes det väldigt tungt. Vi försöker ändra försvarsspel med både punkt och dubbelpunkt, men vi kommer tyvärr inte närmare än tre bollar. I slutet skapar vi ett par bra lägen, men tyvärr finns inte riktigt skärpan där idag, då vi tom missar mål i helt fria lägen, alldeles för dåligt om vi skall ligga uppe i toppen.

Detta är även ett kvitto på att gör man inte jobbet i årets div2-serie så finns det inga lätta matcher, utan man måste hela tiden vara ”vaken” för att ta några poäng. Nu väntar en svår bortamatch mot HK Country, men det skall bli väldigt skönt att spela igen då vi väldigt gärna tar revansch på oss själva!

Stenungsunds HK – Sörhaga HK 29-26 (17-11)

Målskyttar:
Anton Larsson 11, Kasper Wallouch Lindholm 4, William Damstedt 3, Jonathan Östergren 2, Tui Seebunmee 2, Anton Klingvall, Adam Larsson, Eric Augustsson, Viktor Johansson

Målvakter:
Alexander Axelsson Forsberg 8/29=28% + 0/1 7m
Elias Jönsson 4/11=36%