Bortaseger helt utan nerv

Vid lunchtid på lördagen satte sig Sörhagagänget på bussen för färd till Uddevalla och klassiska hallen Agnebergshalllen. Där väntade ett möte med många av Kroppskulturs juniorer som ibland blandas med några rutinerade ”rävar”.
Hemma i höstas blev det en enkel seger med 36-19, men här hade vi nog väntat oss ett lite mer taggat Kropps. Av den varan blev det tyvärr inte mycket och så mycket nerv i matchen blev det aldrig. 1-2 var det närmsta Kropps kom oss i eftermiddag och resten av matchen var det bara ett lag på Agnebergsparketten.
Vi ryckte till oss en 8-2 ledning efter ca en kvart och därefter kunde vi kontinuerligt segla ifrån till 18-7 i paus. Den största anledningen till det målmässiga övertaget var främst försvarsspelet, som vi fick igång väldigt fint. Alex har under veckan haft lite ryggproblem så nu var det dags för Mackan och få starta och det gjorde han på ett riktigt fint sätt med 10 räddningar första 30 min. I och med att Eric Augustsson låg hemma i förkylning tog Adam Larsson över kaptensbindeln och blev vår stora försvars- general idag.
I paus pratade vi mest om anfallsspelet där vi ändå kände att vi hade mer att ge i det uppställda spelet. I första halvlek hade vi  många gånger alldeles för bråttom att komma till avslut, varför vi ville prioritera vår starter och avtal. Lite bättre blev det i det anfallsmässiga men det går inte att bortse ifrån att många av oss var ruskigt sugna på att kontra när vi erövrade bollen i försvarsspelet. Slutsatsen får ändå bli att det var ”en dag på jobbet”, där vi gjorde det som behövdes för att spela hem två poäng. Försvars- och målvaktsspelet var dock plusvarianter vi tar med oss i vet fortsatta seriespelet.

Nu får vi två veckors träning där vi kan slipa vidare på anfallsspelet innan vi möter Helton borta den 13 februari.

Tills slut vill vi hylla den tillresta bortaklacken som stöttade oss genom hela matchen och var dom som hördes mest i hela hallen. Sörhaga HK bugar och bockar för detta! Nu gör vi även avtryck på bortaläktaren!

HF Team Kropps – Sörhaga HK 15-38 (7-18)

Målskyttar:
Victor Carlsson 9, Alexander Pettersson 7, Patrik Helsén 5, Adam Larsson 4, Tobias Nilsson 3,Emil Johansson 3, Anton Näverstedt 3, Simon Marklund 2, Viktor Johansson, Nicolai Fredriksson

Målvakter:
Marcus Karlsson 18/32=56% 0/1 str=0%

Spelarbetyg:
+++ Adam Larsson
++ Viktor Johansson
Marcus Karlsson