Bortamatch i Tibro mot Hyveln

Serien har förvisso redan vänt men pga sen urdragning av lag så hade vi först nu Hyveln som motståndare, tillika HP Tibro´s b-lag.
Vi hade en bra känsla med oss från förra matchen mot Kropps och träningarna har sett bra ut, så det fanns all anledning till att vara positiva inför dagens match. Dock skall jobbet göras och det finns oftast inga genvägar.

Budskapet var ganska så klart frän början att vi skulle trampa igång och låta Hyveln springa mycket åt båda hållen. Inledningsvis var det lite knackigt men vi satte oss ändå i förarsätet ganska så omgående. Det enda vi inte fick riktig ordning på var väl deras M6-spel. Vi var alldeles för heta på deras 9m-spel vilket gjorde att deras M6-spel gav alldeles för bra betalt. Med några taktiska justeringar så blev det mycket bättre och vi fick bra koll på egentligen hela deras anfallsspel. Hyveln hade då hängt med till 8-10, men med sex raka mål sista 8 min skaffade vi oss ett stabilt försprång till 16-8 i halvlek.

Även om det var förhållandevis stora siffror i halvlek hade vi mer att ge, var den allmänna känslan i laget. Inledningen, ungefär första kvarten, blev dock en tämligen svag insats från vår sida där vi föll in i Hyveln´s tempo och satsningarna var inte 100%iga vilket gjorde att Hyveln knaprade in lite till 13-20. Här verkade alla tycka att det inte såg ok med det vi presterade och sista 14 minuterna var det ett helt annat tryck i allting. Bra försvarsspel, bra målvaktsspel, snabba kontringar osv, allt det som vi vill att Sörhaga HK skall stå för. Frukten av det blev att vi spelade 10-0 och när slutsignalen ljöd hade vi 30-13 på tavlan.

När vi väl bestämde oss för att köra, ja då var det inget snack om vilket som var det bättre laget i dagens kamp. Återigen en stabil insats försvars- och målvaktsmässigt med bara 13 insläppta mål bakåt varav 3 var straffar.

Nu blir det returmatch redan på fredag mot Hyveln hemma, så nu gäller det att lägga denna match bakom sig och ladda om och ta med sig sista delen av denna match till nästa gång.

HP HYVELN – SÖRHAGA HK 13-30 (8-16)

Målgörare:
Oscar Jansson 9 (2), Linus Eriksson 6, Kasper Wallouch-Lindholm 6 (1), Ludvig Åstrand 4, Emil Johansson, Simon Marklund, Adam Larsson, Patric Jigström, Anton Näverstedt

Målvakt:
Alexander Axelsson 18/28=64% 1/4 str=25%

Plusligan
+++ Oscar Jansson
++ Adam Larsson
+ Alexander Axelsson

Varmt välkomna till Nolhagahallen fredag 26 januari kl 19.30 då vi tar emot HP Hyveln