Båda poängen med hem från Skövde

På söndagen var det dags för en viktig bortamatch i jakten på nytt kontrakt då vi styrde kosan mot våra västgötakamrater från Skövde. HK Skövde är farmarlag till elitlaget IFK Skövde HK och i dagens laguppställning fanns b.l.a 4 spelare med, som även fanns med i torsdagens elitmatch mot IFK Ystad. Mest namnkunnig i denna kvartett är duktige storskytten Jack Thurin. Så det saknades inte motstånd utan här gällde det att kavla upp ärmarna och kriga.

De första 10 min bytte vi i princip mål med varandra och det gick väl inte utläsa någon tydlig tendens mer än att båda lagen var duktiga på att straffa motståndaren för de enkla misstagen. Det såg dock ganska stabilt ut bakåt för vår del och vi lyckades störa Skövdeskyttarna ganska väl. Efter underläge med 6-5 gick vi till ledning med 6-8 när Skövde tog TO. Den fick de väldigt bra betalt för med tre raka mål och ledning. Där tvingades vi lägga in vårat TO-kort för att hitta tillbaka och komma ifrån slarvet i det uppställda anfallsspelet. Vi tog tillbaka initiativet och vände tillbaka till ledning 10-9 efter ca 20 min. Kommande 8 minuter skulle man helst vilja hoppa över, för det som vi presterade där är nog en av de sämsta perioderna denna säsong. Skövde gjorde 6-0 på oss, och då pratar vi inte 6-0 försvar, utan 6 baljor o baken där vi hamnade i underläge med 15-10. Tekniska fel genom bortkastade och tappade bollar, egna konstiga beslut, skott mot uppställt block mm mm. Listan kan göras lång på dessa 8 minuter. Som väl var lyckades vi ta oss i kragen och putsa till halvtidssiffrorna till 15-12.

Tre mål i handboll är ingenting, det var mantrat i halvlek. Vi var på inget sätt utspelade av Skövde, utan deras ledning berodde till stor del pga våra egna misstag som de förvaltade kliniskt. Tålamod och om vi kunde hålla oss till vår spelplan, då fanns det all anledning att tro på vändning.

Det kändes som att ju längre matchen led desto mer tröttnade Skövde som matchade åtta spelare ganska tufft. Efter 10 min in i andra halvlek var vi ikapp till 18-18, just tack vare att vi håller oss till det som alla vet ska hända vilket gör att vi hinner springa hem och bromsa både 1a och 2a fas kontringar emot oss. Nu lyckades vi inte riktigt få grepp på Skövde utan de låg en till två bollar i försprång, men nu fick vi inte den där ”jaga paniken” utan var tålmodiga och det betalade sig i slutändan. Med 54.06 på klockan satte vi det 23-24 och nu kändes det som vi hade Skövdekillarna i brygga och att de var dom som fick jaga istället. Med ledning 24-25 fick vi en straff med oss samt utvisning på en Skövdespelare och här kändes det som att spiken skulle drämmas in. Skövdekeepern vill dock annorlunda och tog straffen med en snygg räddning. Skövde plockade ut sin målvakt för att spela 6-6 under utvisningen. I två Skövdeanfall lyckades vi sno åt oss bollen, tack vare grymt försvarsarbete, och lägga in två bollar i öppen kasse till slutresultatet 27-24.

Äntligen lyckades vi knyta ihop säcken där vi så många gånger under säsongen misslyckats och istället tappat dyrbara poäng. Men nu ”lever liket” och vi är i allra högsta grad med i kampen om nytt kontrakt, vilket känns riktigt bra.

De som hördes mest i hallen idag var våra tillresta Sörhagasupportrar, tack för det!

Slut nu gärna upp på fredag den 24 febr i Nolhagahallen kl 19.30 då vi tar emot Halmstads HF, så skall vi tillsammans jobba in två nya poäng, välkomna!

HK Skövde – Sörhaga HK 24-27 (15-12)

Målskyttar:
Patric Jigström 6, Adam Larsson 4, Sebastian Martinez 3, Tobias Nilsson 3, Simon Marklund 3, Emil Johansson 3, Albin Molander 3, Patrik Helsén, Orri Sturlusson

Målvakt:
Alexander Axelsson 18/42 = 43%

Plusligan
+++ Patric Jigström
++ Adam Larsson
+ Simon Marklund