2 poäng bärgade i nytt toppmöte

På söndagen styrde vi bussarna mot Lysekil för ett nytt möte mot en obesegrad toppkonkurent. Så mycket info om eftermiddagens motståndare hade vi inte innan matchen, så fokus låg istället på vårt egna spel och lag. Vi hade några avbräck till denna matchen och åkte med 12 spelare istället för de 14 vi normalt brukar ha med oss.

Idag inledde vi matchen med att spela 5-1, med en ganska grund spets. Detta slog väldigt väl ut och Lysekil hade svårt att komma till bra lägen. De tvingads ta svåra avslut vilket gjorde att vi även kunde skaffa oss några kontringslägen. Dock slarvade vi i ett flertal givna lägen och gjorde deras målvakt väldigt bra. Dock jobbar vi riktigt bra bakåt och släpper endast 5 mål i första halvlek, där Marcus Karlsson tog hälften av alla skott i kassen. Nio mål framåt var i underkant med tanke på de lägen vi skapade och som vi brände.

I inledningen av 2 halvlek stämde inte mycket för oss varken framåt eller bakåt. Lysekil släpptes helt onödigt in i matchen och tilläts att kvittera till 10-10 efter ca 15 min. En välbehövlig time-out togs och vi snackade ihop oss över vad vi behövde förbättra. Framåt började vi gå för det mera och trampa på vilket gjorde att vi tog tag i taktpinnen och gick fram till ledning 15-11. En ledning som vi behöll matchen ut och efter 60 min stod det 18-15 på tavlan och ytterligare två poäng inkasserade.

För närvarande ser vårt försvars- och målvaktsspel mycket stabilt ut. Detta var återigen en match med få insläppta mål bakåt. På våra fyra första matcher har vi bara släppt in 69 mål, vilket är ett snitt på ca 17/match. Ett riktigt bra facit och tryggt att luta oss emot nät vi haft det lite besvärligare framåt.

Vi kommer att fortsätta att gnugga på vårt anfallsspel på träningarna och när det lossnar även på match kommer vi bli tunga att möta för flera lag.

Redan på fredag 21/11 är det ny match då vi gästas av ytterligare ett obesegrat lag, HP Skövde 90.

Väl mött i Nolhaga kl 19.30!

Lysekils HK – Sörhaga HK 15-18 (5-9) 

Bästa spelare i Sörhaga:
Marcus Karlsson
Victor Carlsson
Emil Johansson

Målskyttar Sörhaga:
Victor Carlsson 4, Emil Johansson 4, Tobias Nilsson 4 (1), Patrik Helsén 3, Arvid Spetz , Ola Johansson , Anton Näverstedt

Mv: Marcus Karlsson 9/23 = 39% 1/2 str = 50%