Vinst i sista seriematchen för säsongen

Då blev även sista matchen avklarad för säsongen och det märktes innan att det var två lag som inte hade något att spela för. Det var väldigt avslappnat på uppvärmningen och det var väl såklart svårt att hitta den där 100%-iga glöden. Dock var vi fast beslutna om att avsluta den här säsongen på ett bra sätt!

Kollar man på resultattavlan efter 7 min så ser det hela 5-1 till Ulricehamn, dock så är det resultatet i överkant, vi spelar väldigt bra framåt och kommer ändå till fina lägen, men missar tyvärr lite för mycket och samtidigt släpper in för lätta mål bakåt. Efter den dåliga starten så gör vi 7-2 under de kommande 10 min, stor del i detta har Patric Jigström som gör 4 mål under den perioden och kommer in med härlig energi från bänken. Efter den här fina perioden har vi börjat få tag i bollarna bakåt och vi får ett fint 2:a fas spel, där bollen går som på ett snöre i trycket, riktigt kul att se! Även om det ”bara” står 11-14 i halvlek så känns ledningen väldigt trygg från vår sida och det känns hela tiden som att vi har en högre växel att sätta i om det skulle behövas. Vi går runt på väldigt mycket folk, samtidigt som Ulricehamn får slita hårt på sina tre 9m och vi kände att vår ork tillslut skulle ge utdelning.

Vi ville såklart gå ut och döda matchen direkt i andra halvlek, men istället bytte båda lagen mål med varandra inledningsvis, vi själva kommer inte till så många bra lägen framåt, utan vi skjuter i mittblocket 6-7 gånger och får aldrig något ordnat anfallsspel utan vi får halvlägen efter 3-4 passningar så det blir väldigt stressat. Det skall dock sägas att vi tar med oss det fina försvarsspelet från 1:a halvlek, där Patrik Helsén stänger igen totalt på sin sida, han utsattes för attacker gång på gång, men löste det väldigt bra. Annars är andra halvlek en ren transportsträcka där egentligen ingen sticker ut riktigt utan alla gör jobbet.

Efter en lång säsong tar vi nu ett uppehåll på en månad innan vi kör igång igen i slutet av april. Det har varit en riktigt rolig säsong för vår del, även om vi trodde innan att det skulle bli jämnare i serien. Dock har vi lyckats hålla en hög nivå, speciellt på hösten och det lade grunden till seriesegern. Nu blir det till att planera inför div 2 och allt vad det innebär med nya spelare etc.

Stort tack till alla för den här säsongen, så ses vi om ca 6 månader igen!

KFUM Ulricehamn – Sörhaga HK 21-29 (11-14)
Mål:
Victor Carlsson 5, Patric Jigström 5, Thomas Larsen 4, Eric Augustsson 3, Tobias Nilsson 3, Simon Marklund 3, Patrik Helsén 2, Emil Johansson, Anton Näverstedt, Nicolai Fredriksson, Viktor Johansson

Spelarbetyg:
+++ Eric Augustsson
++ Tobias Nilsson
+ Patric Jigström