Vinst i sista hemmamatchen

En på förhand rätt så tuff match blev faktiskt en lättare resa än vad vi trott. Dels så saknade Kristinehamn några av sina bättre spelare och sedan fanns inte riktigt energin i laget för att matcha oss.

Vi hade sagt innan matchen att vi skulle hålla förlustnollan intakt på hemmaplan och det var vår motivation till matchen, att visa vår hemmapublik att vi är bättre än vad vi visade helgen innan mot Tibro. För vår del börjar matchen väldigt bra med ett tufft försvarsspel som ledde till en del omställningar, Mackan börjar även han väldigt bra i målet och vi får de där extra räddningarna som gör att Kristinehamn aldrig riktigt kommer in i matchen. Även om det ”bara” står 12-8 i halvlek så kändes det som att vi hade en betryggande ledning, men vi fick aldrig det där rycket som egentligen alla väntade på. Detta pga Kristinehamns tålmodiga anfallsspel, men även att vi blev osäkra i vårt 2:a fas tryck.

Andra halvleken börjar väldigt bra och vi dödar matchen direkt genom att gå upp till 20-12 efter en kvart och efter detta så blir matchen väldigt avslagen och den spelas av relativt enkelt. Dock hade siffrorna kunnat bli mycket större om inte gästernas målvakt Henrik Pettersson hade spelat så bra som han ändå gjorde, där har vi dock en lärdom som vi behöver ta med oss till nästa säsong och det är att vara mer kliniska i våra avslut.

En som skall lyftas fram i Sörhaga idag är Simon Marklund, han gör sin bästa match i klubben och visar en fin inställning framåt, med fina inspel och riktigt bra skott. Även kul att se Anton Näverstedt när han väl får chansen så tar han den verkligen, fyra mål på kontot och suger tag i alla inspel framåt. Sedan är det lätt att glömma bort Victor, han gör nästan aldrig en dålig match och även om några skott missas idag så gör han ändå 7st mål vilket är riktigt bra!

Nu kör vi igen på onsdag då vi spelar vår sista match för säsongen, borta mot Ulricehamn. Annars vill vi tacka hemmapubliken för den här säsongen och vi hoppas att vi syns även nästa säsong, fast då i division 2!

Sörhaga HK – IFK Kristinehamn 25-18 (12-8)
Mål:
Victor Carlsson 7, Simon Marklund 5, Anton Näversted 4, Tobias Nilsson 3, Patrik Helsén 2, Eric Augustsson 2, Emil Johansson, Nicolai Fredriksson

Spelarbetyg:
+++ Simon Marklund
++ Anton Näverstedt
+ Victor Carlsson