Vinst i Danmark

Igår satte vi oss på färjan mot Fredrikshamn för att sedan åka tjugo minuters bilresa till Ålbaeck där vi ska spendera helgen på träningsläger. Ett träningspass på fredagen genomfördes för att få igång kropparna till lördagens träningsmatch mot Strandby/Elling IF.

Då vi inte har någon speciell koll på motståndet, i kombination med att det är en träningsmatch så fokuseras taktiken inför matchen på oss själva. Vi pratar om att trycka hårt i första och andra fas. I uppställt spel så är tanken att använda oss av mycket tempoökningar när vi väl ska köra.

Första halvlek präglas av det som är typiskt för en första match på säsongen; två stabila försvar och lite otajmat anfallsspel. Vi har väldigt många spelare som vi går runt på vilket kanske har sin del i det men håller ändå uppe spelet bra. Vi följs åt i målprotokollet med SEIF och halvtidsresultatet skrivs till 10-10. Pratet i halvtid handlar om att försöka rulla vidare bollen än mer och vara tydligare vad som ska göras och när. Bakåt var det fokus på deras linjespelare som var väldigt duktig, samt deras vänsternia och mittnia.

I andra halvlek så börjar vi med en fin räddning med efterföljande kontring. I den situationen så slår en SEIF-spelare sönder en ruta på kortsidan. Ett längre avbrott följer då glas ska städas undan och spelare omplåstras. När matchen väl drar igång så sätter vi den efterföljande straffen. Vi får lite bättre lägen och utdelning på vårt växelspel och kombinationer i andra halvlek. Det är dock jämt, precis som i första, men vi lyckas hålla ledningen med en eller två bollar. När det är 40 sekunder kvar sätter vi 23-21 och segern är ett faktum. SEIF reducerar med tre sekunder kvar så slutställningen skrivs till 23-22.

Det är många debuter idag vilket så klart är roligt och en av dom är vår nya coach Hellas. Han har delat ut tre plus som följer:

+++ Patrik Jigström – bra spel, målgörare och alltid ett hot

++ Sebastian Martinez – säkert straffskytte, bra i läget och bra bakåt

+ Simon Marklund – han visade att han vill vara med att konkurrera på en 9 meters plats med tre ass och två egna mål

Sörhaga HK – Strandby/Elling IF 23-22 (9-10)

Målskyttar: 

Sebastian Martinez 5 (3), Patric Jigström 5, Adam Larsson 3, Arvid Spetz 2, Simon Marklund 2, Anton Näverstedt, Nicolai Fredriksson, Victor Carlsson, Patrik Helsen, Albin Molander och Emil Johansson

Målvakter :

Alexander Axelsson 7/17 41%

Marcus Karlsson 8/20 40%