HK Guldkroken Hjo vs Sörhaga HK

Efter en bra start på säsongen så visste vi att en utav de tuffaste bortamatcherna väntade oss mot Guldkroken på bortaplan, som vi faktiskt förlorade mot senaste vändan i division 3. Nu var det dock andra förutsättningar, vi ledde serien, medan Guldkroken kämpar på runt kvalplats.

Matchen börjar väldigt trevande från vår sida, anfallsspelet går ofta i stå och vi tar ett par halvbra lägen, vilket gör att det känns att vi är där till 100%. Bakåt står vi helt okej i första halvlek, men ändå inte den träffen som vi är vana vid. Att släppa 13 mål i en halvlek är såklart inte någon katastrof, men med tanke på den typen av mål vi släpper in så skall vi ligga max 8-10 mål en sån här halvlek för att vi skall vara helt nöjda.

I halvlek står det alltså 13-10 till Krokens favör, efter att vi växlat mål med varandra under första halvleken, det är egentligen under de sista 5min som de kan ro åt sig en 3-måls ledning och få lite momentum.

Under den andra halvleken så blir det inte bättre från vår sida, vi ligger konstant två-fyra bollar efter hela tiden och kan egentligen aldrig störa Guldkroken riktigt. Den stora chansen kommer dock med 5 min kvar, då vi gör 25-23 och samtidigt får med oss en 2-min. Istället för att utnyttja övertalsspelet på ett bra sätt så förlorar vi den här perioden med 2-1 istället, vilket också blir signifikativt för hela matchen, att när det väl gällde lite, så var vi inte riktigt där.

Vi får helt enkelt bryta ihop den här veckan och sen fokusera på Country till helgen, som blir en väldigt viktig match!

Varmt välkomna till Nolhagahallen på lördag kl 16:00

HK Guldkroken Hjo – Sörhaga HK 29-27 (13-10)

Målskyttar:
Jonathan Östergren 6, Anton Larsson 5, Eric Augustsson 4, William Damstedt 3, Anton Klingvall 3, Adam Larsson 2, Tui Seebunmee 2, Linus Eriksson, Kasper Wallouch Lindholm

Det var dags för denna säsongs toppmöte igen då vi skulle möta Guldkroken, en match som vi själva sett fram emot då det är en av få matcher den här säsongen då vi faktiskt får en bra värdemätare. Höstmatchen slutade med storvinst för vår del 30-17, men vi var ödmjuka inför den här matchen och visste att det skulle bli tufft då det aldrig är lätt att åka till Guldkrokshallen och få med sig 2p.

Matchen börjar i ett rätt så högt tempo där båda lagen följs åt målmässigt, vi missar en del klara lägen till en början, i både 1:a och 2:a fas, medan Guldkroken faktiskt får väldigt bra lägen i sina anfall då vi går bort oss ett antal gånger bakåt, dock är vi konsekventa framåt och kämpar till oss våra mål. Vi följs åt i första halvlek till min 20, här missar vi en straff och det känns lite som luften går ur oss lite, Guldkroken får ett par lätta mål i slutet av första medan vi inte alls får till det framåt och de får med sig 15-11 i havlek.

Snacket i halvlek var att vi behövde stå upp mycket bättre bakåt för att få till vårt kontringsspel bättre, framåt så kände vi ändå att det skulle lösa sig om vi bara satte vårt försvarsspel!

Andra halvlek börjar med att vi får med oss en dubbelutvisning och kan snabbt gå till 13-16 och vi får ändå vittring på Guldkroken, men istället för att vi kör på som vi brukar göra så gör istället Guldkroken 6-0 på oss och går upp till hela 22-13 redan efter 43 min. Den sista kvarten så spelar vi absolut bättre bakåt, men det skall också tilläggas att Guldkroken inte alls går för det lika mycket som de gjort innan under matchen då de ville att tiden skulle gå. Vi släpper bara 4 mål sista kvarten varav 3 är straffar, så ur det perspektivet är det godkänt, men framåt är det tyvärr alldeles för dåligt idag, vi kommer inte alls till de bra lägena som vi är vana vid och bakåt blir vi alldeles för passiva.

En stor eloge till våra motståndare idag som var bättre, det är en bra lärdom för oss och vi vet vad vi behöver göra bättre redan nästa match mot HKC 78!

Väl möt på lördag den 10/3 då vi kan säkra seriesegern mot just HKC78 kl 15:30 i Nolhagahallen!

HK Guldkroken – Sörhaga HK 26-21 (15-11)

Målskyttar:
Emil Johansson 5, Kasper Wallouch Lindholm 4, Linus Eriksson 4, Ludvig Åstrand 3, Patric Jigström 2, Eric Augustsson 2, Adam Larsson

HK Guldkroken Hjo B vs Sörhaga HK

Vi skulle åka upp till Guldkroken för att göra vårat jobb och det var precis så det kändes på uppvärmning och inledningen av matchen. Glöden fanns inte riktigt där hos alla.

Inledningen av matchen präglades av dåligt tempo från vår sida samt väldigt dåligt passningsspel, bakåt står vi dock väldigt bra och kan fånga upp Guldkroken väldigt bra i deras satsningar. Detta gör att spelet överlag blir väldigt dåligt, vi får inte något riktigt flyt i vårt tryck som vi annars är så lyckosamma med. Men efter en timeout utav Guldkroken i mitten av 1:a halvlek gör faktiskt så att vi själva kommer igång. Som så många gånger förr så är det nu kontringsspelet som tar över matchen och vi lyckas springa hem sista delen av första halvlek. Med bra tryck i kontringarna som kommer de lätta målen och det är även ett enkelt sätt för oss att driva upp tempot i matchen.

Andra halvlek tar egentligen slut efter ca 10 min känns det som, då blir det ren kontringshandboll från vår sida och knappt ett enda uppställt anfall. Vi trycker på allt medans Guldkroken inte riktigt orkar springa hem och siffrorna rinner iväg.

Spelmässigt gör vi ingen bra match men lyckas ändå vinna med väldigt mycket och det är ett styrkebesked i sig. Marcus gör det väldigt bra i målet, samtidigt som Tobbe tar mycket ansvar framåt och agerar exemplariskt i försvaret som spets i vårt 5-1-försvar. Eric Augustsson skall även han ha en stor eloge för sitt uppoffrande spel idag och kan även räkna in 6 mål på kontot, riktigt starkt gjort!

För vår egen del väntar nu ett spelarmöte på måndag där vi skall lägga upp vår försäsongsträning, sedan väntar ett uppehåll på några veckor innan allt drar igång igen. Nu får vi vänta tills september måndag igen innan det är nästa seriematch, då kommer vi att vara redo för vår debut i division 3, hoppas ni i publiken är det också!

Stort tack för den här säsongen och på återseende nästa säsong!

HK Guldkroken B – Sörhaga HK 15-39 (9-16)