HK Skövde vs Sörhaga HK

HK Country vs Sörhaga HK

HP Skövde 90 vs Sörhaga HK

Då var det äntligen dags för seriepremiär och för motståndet stod inga mindre än HP Skövde 90 som spelade i division 1 förra säsongen. Vi kom från ett bra träningsläger i Danmark där vi hade fått sammansvetsa oss som lag och känslan var god inför premiären. Snacket innan har handlat mycket om HP Skövde 90s nyförvärv i dansken Kasper Gudnitz som förra året var proffs i norska Fyllingenbergen och för två år sedan spelade han i danska Midtjylland, som då låg i danska högsta ligan, samt var bäste målskytt i laget. Som ni hör var det ett välmeriterat nyförvärv för Skövde.

Väl till själva matchen så startar båda lagen i ett högt tempo och vi byter mål med varandra första 5 min, även om det känns som att vi själva står väldigt bra bakåt, men får kanske inte riktigt den utdelningen vi vill. Väl till anfallsspelet så sitter det istället perfekt, våra starter är beslutsamma och de som spelar på nio kan trampa igenom väldigt bra och även få ut bollen till kanterna.

Efter ca 8 min så gör vi ett ryck i matchen och kan gå upp till en ledning med 11-5, det är här vi sätter prägel på matchen med ett resolut försvarsspel och ett bra kontringsspel i andra fasen. Vi får in ett par lätta mål och HP Skövde får verkligen kämpa sig igenom vårt försvarsspel. Vi håller avståndet fram till halvlek och kan gå till halvtidsvila med ledningen 17-11.

I pausen poängterar vi hur viktigt det är att inte falla in i någon falsk trygghet och att jobbet inte är klart än och det visar vi verkligen i starten på andra. Ett fortsatt bra försvarsspel och vi skapar även väldigt många bra lägen framåt, dock så missar vi tyvärr en hel del klara lägen, men som tur är så kan vi faktiskt rädda upp det bakåt och inte släppa in Skövde i matchen. De kommer heller aldrig närmare än 5 mål, då vi sista kvarten kan spela en klassisk ”gubbhandboll” och ta långa anfall.

Idag finns det många plusvarianter i laget, men som helhet så vill jag ändå utmärka kollektivet, då vi verkligen är där som ett lag under matchen, de som kommer in från bänken levererar och sitter man på bänken så är man med och taggar igång sina medspelare, riktigt kul att se. Sett till individuella prestationer så drar hela niometerslinan ett stort lass, där Anton Larsson med sin rutin styr spelet med bravur och även gör 8 mål, varav 6st i första halvlek och bidrar stort till det rycket vi gör i första. Sedan går det nog inte att göra en bättre debut i Sörhagatröjan än vad Jonathan Östergren gör, 7 mål på kontot och ett riktigt varierat anfallsspel från hans sida, med både genombrott och skott utifrån. Sedan har vi en riktig försvarsmur bakåt och även ett bra målvaktsspel som bäddar för den här segern!

Som ni ser nedan så är det två nya namn som inte fått en presentation här än och det är Jonathan Östergren och Anton Klingvall mer om dem kommer på hemsidan under nästa vecka!

Nu är premiären avklarad och nästa match är hemma mot GIK Wasaiterna nästa fredag 4/10 kl 19:30. Väl mött då!

HP Skövde 90 – Sörhaga HK 22-29 (11-17)

Målskyttar:
Anton Larsson 8 (2), Jonathan Östergren 7, Kasper Wallouch Lindholm 4, Anton Klingvall 3, Adam Larsson 3, Emil Johansson, William Damstedt, Tui Seebunmee, Eric Augustsson

Målvakter:
Alexander Axelsson Forsberg 20/40=50% 0/1 str=0%
Elias Jönsson 0/1 str=0%

Där vi oftast är som starkast, försvars- och målvaktsspel, fallerade det rejält i matchen mot HK Skövde. Under hela första halvleken hade vi endast två målvaktsräddningar på båda målvakterna, men lyckades ändå hålla nere siffrorna
till underläge med 13-15 i halvtid.

De unga gardet i Skövde spelar med bra fart och med mycket växlar på 9 meter. Av någon anledning blev vi väldigt heta på just dessa växlar och jagade alldeles för mycket och tillslut blev det där lilla hålet i försvaret som både motståndare och skott slank igenom. När inte heller målvakterna fick träff på det, ja då blev det ett ständigt jagande
för att hämta upp. Det var först efter ca 20 min som vi började hitta mer rätt, men vi fick slita mer för våra mål än vad Skövde fick och det är oftast inget bra tecken. Men med tanke på de uteblivna målvaktsräddningarna och om vi kunde tajta till det lite mer bakåt fanns det all anledning att tro på det inför andra halvlek.

Men precis som i första halvlek får vi även en riktigt usel start på andra, med inga räddningar och inga mål framåt.
När vi sedan ändå närmar oss lite målmässigt har vi nya tekniska fel och bortkastade bollar på lager vilket gör att Skövde hela tiden får ett litet försprång. Det är först i slutet av matchen som vi hotar på allvar men då är det alldeles för lite tid kvar. Nej, det här var en match där inte mycket stämde för oss som lag. Ett par individuella bra insatser genom Victor Carlsson och Anton Näverstedt var väl det att glädjas åt. Skövde vann klart rättvist och vi hade behövt bevisa mycket mer för att få med oss poängen.

Men vi tar nya tag och ser framåt mot helgen då vi avslutar årets seriespel med att ta emot IK Baltichov. Vi har allt i egna händer för att kunna nå en kvalplats, genom att ta minst en poäng.

Så ta Er ner till Nolhaga på söndag den 17 mars kl 16 och stötta oss för att nå kvalet.

Välkomna!

HK Skövde – Sörhaga HK 27-25 (15-13)

Målskyttar:
Victor Carlsson 8 (3), Anton Larsson 4, Anton Näverstedt 4, Ludvig Åstrand 3, Emil Johansson 2, Linus Eriksson 2, Anders Alfredsson, Eric Augustsson

Målvakter:
Alexander Axelsson 4/17=24% 1/2 str=50%
Elias Jönsson 4/16=25% 0/1 str=0%

HKC 78 vs Sörhaga HK

Efter ha ”stått över” en omgång var det åter igen dags för en bortamatch. Denna gången var det Arenan I Skövde och HK Country som stod på programmet. Ett lag som vi mött några gånger och aldrig förlorat mot.

Men som vanligt när man möter en förenings andra lag vet man aldrig på förhand vilket motstånd som väntar. Hur som helst låg väl fokus mest på vårt egna spel och vilken attityd vi ville visa.

Vi inledde stabilt bakåt där vi fick några snabba omställningar och därmed lite enkla mål. Ett snabbt ryck till 5-1 och 9-3 efter en kvart tvingade Country att ta time out. Efter den TO blev deras spel betydligt långsammare och de var mer rädda kom bollen, vilket gjorde att vi återigen precis som mot Vårgårda fick jobba mycket i försvar. Hittills kan man tycka att domarna varit väl generösa med tiden innan passivitetsvarningen kommer upp. Där blir vi lite väl ivriga ibland och då kommer skotten och inspelen när vi inte är på tå. Tror dock inte det är sista matchen vi spelat denna säsongen som liknade matchsituationer kommer uppenbara sig, så det är bara att vänja sig och hålla sig kylig. Halvtidssiffrorna stannade vid ledning 15-7 och det är siffror som kunde varit större.

Det är inte alltid lätt att hålla fokusen och attityden uppe när det runnit iväg i första halvlek. Ambitionerna var dock att trumma på som i första och det gjorde vi riktigt bra första kvarten där ledningen hade då ökat till 25-13. Det mesta flöt på riktigt bra men av någon anledning, kanske att det gick för lätt, så blev sista kvarten riktigt usel. Vi förlorade den med 7-3 och gjorde väl inget som var bra, så den delen glömmer vi snabbt idag. Två poäng och riktigt bra spel i 45 min blir dagens sammanfattning som vi tar med oss.

HK Country – Sörhaga HK 20-28 (7-15)

Målskyttar:
Kasper Wallouch Lindholm 6, Emil Johansson 6, Adam Larsson 5, Victor Carlsson 3, Patric Jigström 2, Ludvig Åstrand 2, Linus Eriksson 2, Patrik Helsén, Anton Näverstedt

+ Ludvig Åstrand

Varmt välkomna till hemmapremiären på fredag den 13 oktober kl 19.30 i Nolhaga, då vi tar emot hittills obesegrade HK Guldkroken.

På söndagen var det dags för en viktig bortamatch i jakten på nytt kontrakt då vi styrde kosan mot våra västgötakamrater från Skövde. HK Skövde är farmarlag till elitlaget IFK Skövde HK och i dagens laguppställning fanns b.l.a 4 spelare med, som även fanns med i torsdagens elitmatch mot IFK Ystad. Mest namnkunnig i denna kvartett är duktige storskytten Jack Thurin. Så det saknades inte motstånd utan här gällde det att kavla upp ärmarna och kriga.

De första 10 min bytte vi i princip mål med varandra och det gick väl inte utläsa någon tydlig tendens mer än att båda lagen var duktiga på att straffa motståndaren för de enkla misstagen. Det såg dock ganska stabilt ut bakåt för vår del och vi lyckades störa Skövdeskyttarna ganska väl. Efter underläge med 6-5 gick vi till ledning med 6-8 när Skövde tog TO. Den fick de väldigt bra betalt för med tre raka mål och ledning. Där tvingades vi lägga in vårat TO-kort för att hitta tillbaka och komma ifrån slarvet i det uppställda anfallsspelet. Vi tog tillbaka initiativet och vände tillbaka till ledning 10-9 efter ca 20 min. Kommande 8 minuter skulle man helst vilja hoppa över, för det som vi presterade där är nog en av de sämsta perioderna denna säsong. Skövde gjorde 6-0 på oss, och då pratar vi inte 6-0 försvar, utan 6 baljor o baken där vi hamnade i underläge med 15-10. Tekniska fel genom bortkastade och tappade bollar, egna konstiga beslut, skott mot uppställt block mm mm. Listan kan göras lång på dessa 8 minuter. Som väl var lyckades vi ta oss i kragen och putsa till halvtidssiffrorna till 15-12.

Tre mål i handboll är ingenting, det var mantrat i halvlek. Vi var på inget sätt utspelade av Skövde, utan deras ledning berodde till stor del pga våra egna misstag som de förvaltade kliniskt. Tålamod och om vi kunde hålla oss till vår spelplan, då fanns det all anledning att tro på vändning.

Det kändes som att ju längre matchen led desto mer tröttnade Skövde som matchade åtta spelare ganska tufft. Efter 10 min in i andra halvlek var vi ikapp till 18-18, just tack vare att vi håller oss till det som alla vet ska hända vilket gör att vi hinner springa hem och bromsa både 1a och 2a fas kontringar emot oss. Nu lyckades vi inte riktigt få grepp på Skövde utan de låg en till två bollar i försprång, men nu fick vi inte den där ”jaga paniken” utan var tålmodiga och det betalade sig i slutändan. Med 54.06 på klockan satte vi det 23-24 och nu kändes det som vi hade Skövdekillarna i brygga och att de var dom som fick jaga istället. Med ledning 24-25 fick vi en straff med oss samt utvisning på en Skövdespelare och här kändes det som att spiken skulle drämmas in. Skövdekeepern vill dock annorlunda och tog straffen med en snygg räddning. Skövde plockade ut sin målvakt för att spela 6-6 under utvisningen. I två Skövdeanfall lyckades vi sno åt oss bollen, tack vare grymt försvarsarbete, och lägga in två bollar i öppen kasse till slutresultatet 27-24.

Äntligen lyckades vi knyta ihop säcken där vi så många gånger under säsongen misslyckats och istället tappat dyrbara poäng. Men nu ”lever liket” och vi är i allra högsta grad med i kampen om nytt kontrakt, vilket känns riktigt bra.

De som hördes mest i hallen idag var våra tillresta Sörhagasupportrar, tack för det!

Slut nu gärna upp på fredag den 24 febr i Nolhagahallen kl 19.30 då vi tar emot Halmstads HF, så skall vi tillsammans jobba in två nya poäng, välkomna!

HK Skövde – Sörhaga HK 24-27 (15-12)