Vårsäsongen började på bästa sätt

Efter nästan en månads matchuppehåll var det dags att starta vårsäsongen 2015 med hemmamatch mot HP Hyveln från Tibro. Bortamatchen i november avfärdade vi ju ganska så enkelt med 42-13, men idag vi var helt införstådda med att våra motståndare ville bevisa något annat. Fördelen med att serien nu vänder är att vi i stort sett vet vad vi kommer att möta för motstånd och kan delvis lägga upp spelet efter det också. Nu mötte vi ett farmarlag idag vilket kan göra det lite knepigare beroende på vad de kommer med för lag. Trots att vi haft lite småsjukdomar och skador de senaste träningarna, har det ändå sett bra ut och vi hoppades givetvis på att vi skulle ta med den känslan in i match nu också.

Inledningsvis så såg den känslan ut att infinna sig då vi var riktigt stabila i försvars- och målvaktsspel som bidrog till en hel del 1:a fas kontringar. Det kändes som vi hade taktpinnen från början och styrde matchen full ut. Efter ca 20 min kom en liten dipp med bortkastade bollar och mindre bra försvarsspel vilket gjorde att Hyveln var så pass nära som 14-11 vid ett tillfälle. När vi väl tryckte till både bakåt och framåt var vi starkare och kunde gå till pausvila med 18-13.

2:a halvlek inledde vi mycket stabilt och rent målmässigt drog vi ifrån kontinuerligt hela tiden. Det var glädjande att se att vi höll uppe skärpan hela matchen och verkligen spelade ut. Killarna bjöd till och med på några riktiga läckerbitar helt i publikens smak av bifallet från läktarna att döma. Som sagt, det svåra är just att hålla fokus när det ”rinner iväg” målmässigt men det gjorde vi riktigt bra. Oavsett vilka byten som gjordes malde vi på i vår spelplan i 60 minuter och ingen föll ur ramen. Bättre start än detta kunde vi egentligen inte få och det var riktigt skönt att vara igång igen inför vår trogna hemmapublik.

Efter Anton Näverstedts fotskada fick Sebastian Stenbäcken idag göra debut i Sörhaga-tröjan och gjorde det med en äran. Med sin elitserierutin är han guld värd i vårt lag och lär bli ett tillskott under våren i jakten på en topplacering i serien.


Sörhaga HK – HP Hyveln 39-26 (18-13)

Målskyttar: Victor Carlsson 7, Ville Kangas 6, Jonathan Svensson 6, Oscar Hernehult 4, Emil Johansson 4, Tobias Nilsson 4, Patric Jigström 4, Ola Johansson 2, Arvid Spetz 1, Sebastian Stenbäcken 1

Målvakter:

1-46 min Alexander Axelsson  15/30=50%    3/5 str=60%

47-60 min Marcus Karlsson       3/11=27%    0/1 str=0%

Spelarplus:

+++ Alexander Axelsson

++   Jonathan Svensson

+     Ville Kangas

Publik: 165 st

Nästa hemmamatch är lördagen den 31 januari kl 17.15 då vi tar emot topplaget Lysekils HK, väl mött då!

Bilder: