Uddamålsförlust i hemmapremiären

På lördagen gästades vi av det på förhand tippade topplaget HK Brukspôjkera. Dom kom från en vinst med 5 bollar i sin hemmapremiär mot HP Tibro, så vi visste om att det skulle bli en tuff match.

Inledningsvis fick vi en riktigt bra start och gick fram till 4-1 efter ca 9 min. Det var betydligt bättre satsningar framåt än förra matchen och vi gick verkligen för det. Tyvärr så får vi sedan en liten svacka som innehåller alldeles för många tekniska fel och vi bjuder in Bruks i matchen utan att dom egentligen behöver pressa sig. Till det lägger vi också en mängd brända bra lägen där vi normalt sett skall sätta bollen, men en kombination av en duktig borta keeper samt alldeles för ärliga skott gör att de rent målmässigt vänder matchen och kan gå till pausvila med 11-9.

Andra halvlek börjas en aningen trevande och vi fick inget flyt i spelet. Vi fick slita mer för våra mål än av vad Bruks fick göra och de gled ifrån till 16-11 efter ca 13 min. Här fick vi lägga in TO-kortet och rätta till en del saker. TO fick effekten vi ville och vi kom målmässigt ikapp och kunde efter 54 min kvittera till 20-20. Slutet av matchen innehöll mycket kamp och båda lagen ville verkligen sno åt sig båda poängen. De sista 30 sek hade vi möjligheten att nå en kvittering, men vi kom aldrig riktigt till ett bra läge och chansen ”rann ut i sanden”.

Som helhet gör vi en mycket bättre match idag än i seriepremiären. Vi mötte ett riktigt bra lag som är topptippade i serien och vi hängde med bra. På div 2 nivå så håller det inte med en massa tekniska fel och det går heller inte bränna 5 straffar.  Då vinner vi inga matcher. sett över hela matchen. Om vi dessutom ”bara” släpper vi 22 bollar bakåt och har målvaktsräddningar på 42%, då ska vi vinna sådana matcher egentligen. Så med facit i hand kan man inte påstå att det var orättvist att Bruks tog med sig båda poängen. Vi tar med oss att vi aldrig vek ner oss, utan kämpade ikapp oss när det var som tyngst.

Vi har nu mött två tippade topplag och visat att vi hänger med, så det finns ingen anledning att gräva ner sig. Vi knyter näven och kommer igen!

Stort tack till Er nästan 300 pers som tog Er ner till Nolhagahallen och gav oss fantastiskt stöd, välkomna tillbaka!
SÖRHAGA HK – HK BRUKSPôJKERA 21-22 (9-11)

Målskyttar:
Sebastian Martinez 6 (2), Victor Carlsson 4 (2), Patrik Helsén 3, Tobias Nilsson 2, Arvid Spetz 2, Simon Marklund 2, Emil Johansson, Adam Larsson

Målvakter:

Alexander Axelsson 16/38 = 42%

Spelarbetyg:
+++ Alexander Axelsson
++ Adam Larsson
+ Arvid Spetz