Två poäng – efter hopp och förtvivlan

På söndagen var det dags för bortamatch mot en anrik ungdomsförening HK Aranäs och deras farmarlag Fjärås HK. Ett lag som brukar innehålla en mängd ungdomliga talanger och det var inget undantag idag. Fjärås har inlett bra och var obesegrade inför matchen.

Själva hade vi pratat en hel del om matchinledningen, om att vara där och skapa energi och inte hamna i stort underläge målmässigt som vi gjort både mot Baltichov och Skövde. Inledningsvis höll vi oss till planen ganska väl då vi hade 4-4 efter 13 min. Det var inget av lagen som tog något initiativ utan vi bytte både mål och misstag med varandra. På kort tid fick vi två straffar emot oss när vi inte löste deras M6-spel, samt ytterligare ett mål i bakåt vilket gjorde att Fjärås ryckte till sig en 7-4 ledning. Men efter en TO kunde vi rätta till lite försvarsdetaljer och till halvtid var vi ikapp till 8-8. Ett resultat som var med mersmak då Fjärås ändå var aningen vassare än oss. Men mer fanns det att ge med Sörhaga-ögon sett.

Andra halvlek inledde vi med att få en jätteträff med målvaktsräddningar, aggressivt försvarsspel och snabba omställningar. Fjärås hängde inte alls med och vi gjorde 7-1 första 10 min och hade ledning med hela 15-9 och 16-10. Nästan en kopia på rycket hemma mot Skövde förra matchen. Men där tog likheten slut. Mot Skövde fortsatte vi att trycka och springa,
det ”glömde vi av” idag. Vi blev oerhört passiva framåt och fick passivitetsvarningen anfall efter anfall. Sådant slutar oftast inte väl där det blir stressade och konstiga avslut. På ca 9 minuter gjorde Fjärås 5-0 på oss och var ikapp till 15-16 med 10 minuter kvar. Hade man inga grå hårstrån innan så hade den färgen markant ökat på ledarstabens knoppar. Men med en straffräddning och lite utvisningar med oss kunde vi reda ut matchen tillslut. Med 30 sekunder kvar brände vi ett friläge från M6 och Fjärås fick sista anfallet. Vi lyckades kväsa deras sista anfall och de kom aldrig till något riktigt farligt avslut. En match som i slutet egentligen kunde slutat hur om helst, men där vi lyckades dra längsta strået denna gången.

Om det blivit poängtapp idag, hade det var mycket onödigt med tanke på den inledningen vi fick i andra halvlek. Det som sedan händer ska inte få ske och det får vi dra lärdom av och försöka reda ut kommande genomgångar och träningar. Men två poäng blev det med hem till Alingsås.

Fjärås HK – Sörhaga HK 18-19 (8-8)

Målskyttar:
Victor Carlsson 6, Emil Johansson 4, Anton Larsson 3 (2), Ludvig Åstrand 2, Linus Eriksson 2, Adam Larsson, Adam Sjöberg

Målvakter:
Alexander Axelsson 11/26=42% 1/3 str=33%
Elias Jönsson 0/1 str=0%

Plusligan:
+++ Emil Johamsson
++ Victor Carlsson
+ Alexander Axelsson

Väl mött nästa helg då vi tar emot HK Önnerediterna på lördag 20 okt kl 16.

OBS! Pga av arrangemang i Nolhaga kommer vi istället att spela i Estrad.