Två obesegrade lag möttes i Nolhaga

På fredagskvällen tog Sörhaga HK emot hittills obesegrade HP Tibro i div 3 handbollen. Tibro kom till Nolhaga med segrar mot Lysekil och Kristinehamn i bagaget. Tibro med flera duktiga spelare var en match som vi förväntade oss en ordentlig fajt emot.

Vi hade bra träningar i ryggen från veckan och hela truppen var riktigt laddad för matchen. De 14 som var uttagna till denna match visade omgående att vi tänkte sälja oss dyrt i afton.

I vår vana trogen inledde vi mycket starkt bakåt med stabilt försvars- och målvaktsspel, vilket gjorde att vi fick en hel del snabba omställningar.

Faktum är att matchen egentligen var jämn målmässigt en enda gång och det var vid ställningen 2-1.

Efter 11.33 tog Tibro sin första timeout vid ställningen 8-3 och den andra kom ca 15 min senare och då visade tavlan 16-5. Deras timeouter störde oss inte direkt utan vi pumpade på i vårat spel och höll oss konsekvent till vår spelplan.

När paussignalen ljöd visade tavlan på hela 18-5. Detta var nog vår bästa halvlek för säsongen där vi fick utdelning på det mesta vi företog oss. Vi gör helt enkelt jobbet för varandra och totalt sett gör vi en mycket stabil första halvlek.

Därefter är sedan problematiken med att hålla uppe spelet och koncentrationen i ytterligare 30 min och där var vi inte som bäst idag. Det slarvades en hel del med tillsynes enkla bortkastade och tappade bollar, så ibland är det lite som avgör om inte inställningen är den rätta.

Trots allt skall vi inte klaga allt för mycket då vi bara släpper in 11 bollar i andra halvlek mot ett såpass duktigt lag som Tibro.

Som helhet fanns det mycket energi i laget ikväll som fick sitt utlopp rejält i första halvlek. Sett över hela matchen får vi ändå känna oss jättenöjda med att slå Tibro på det sättet vi gör.

Nu har vi två raka bortamatcher och det är något helt annat än match i vår hemmaborg med vår fantastiska hemmapublik. Ner med fötterna på jorden igen och nya träningar och förberedelser inför bortamatch nästa helg är det som gäller.

Stort TACK till Er alla som tog sig ner till Nolhaga ikväll!

 

SÖRHAGA HK – HP TIBRO 32-16 (18-5)

Målskyttar:

Patric Jigström 7, Patrik Helsén 5, Thomas Larsen 5 (4), Victor Carlsson 5, Adam Larsson 3, Oscar Hernehult 3, Eric Augustsson 2, Tobias Nilsson, Jonathan Svensson

Målvakter:
1-41 min Alexander Axelsson 12/20=60%
41-60 min Marcus Karlsson 7/13=54% 0/2=0%

+++ Patric Jigström
++ Oscar Hernehult
+ Alexander Axelsson