Trögt på planen men imponerande från hemmapubliken

Det var över en månad sedan vi fick möjlighet att spela för vår trogna hemmapublik och känna det riktiga hemmastödet, men på lördagen var det äntligen dags när vi tog emot IF HV Tidaholm i vår ”nya” hemmaborg Estrad.

Tidaholm är ett bra lag med flera duktiga spelare som sitter på mycket skottkraft. Detta blev i varse om när vi mötte dom i höstas på deras hemmaplan. Den gången drog vi längsta strået och vi var inställda på ett Tidaholm som skulle sälja sig dyrt. Utifrån det vi pratat om innan matchen så fick vi inte riktigt till det framförallt bakåt. Det var både trögt och lite tafatt och Tidaholm höll jämna steg med oss första 15 min till 9-8. Därefter lyckades vi ska av oss dom lite fram till 14-10. Här kändes det som vi skaffat oss det greppet vi ville ha, men återigen blev det felpass, felbeslut och tama avslut vilket gjorde att Tidaholm efter 26min hade ”häng” på oss igen till 15-14. Första halvlek avslutades med två mål från vår sida och vi kunde gå till pausvila med 17-14. Halvtidssnacket gick till stora delar ut på att få upp försvarsspelet bakåt flera nivåer, mer fötter och händer, jobba två och två och framåt att gå in ”i skiten” med näsan mot mål och bli ett hot. Första halvlek var alldeles för trög överlag bland alla spelare.

Inledningsvis i andra halvlek verkade som att snacket i halvtid hade fastnat. Försvarsspelet blev betydligt bättre och vi från sidan kunde känna igen mer av det Sörhagaspelet vi är vana att se. Första 15 min spelade vi hem med 6-1 och plötsligt hade vi 23-15 i ryggen. Med den ledningen blev vi mer trygga i vårt spel och sista kvarten blev i stort sett något vi bara ville spela av och det speglar väl de 6-6 som de sista 15 min slutade med. Överlag blev väl matchen tillslut godkänd men inte mycket mer från vår sida. Spelar Tidaholm som de gjorde mot oss kommer de plocka flera poäng under våren.

Matchen mot Tidaholm var inte en ”vanlig” match utav det gick ju även under epitetet ”Cancermatchen för Ung Cancer”. Detta med anledning av att vi i laget följt sjukdomen på mycket nära håll. Vi vill därför försöka bidra att göra livet lite lättare för de unga som drabbas av sjukdomen. Här vill först tacka våra seriekamrater från IF HV Tidaholm som skänkte 2320 kronor till vår insamling, STORT TACK och lycka till i serien under våren!

Till sist kan vi inte nog TACKA vår imponerade hemmapublik som i vår frivilliga entréavgift lade hela 17 234 kronor, Ni är så grymt uppskattade från Sörhaga HK´s sida. Alla dessa pengar kommer vi nu överlämna till Ung Cancer. Ni alla som var i Estrad på lördagen skall känna Er stolta för denna insats!

Nästa hemmamatch är lördagen den 20 februari kl 16.30 då vi tar emot KFUM Trollhättan i Estrad. Väl mött då!

 

SÖRHAGA HK – IF HV TIDAHOLM 29-21 (17-14)

Målgörare:

Tobias Nilsson 7, Victor Carlsson 6, Alexander Pettersson 3 (1), Patrik Helsen 3, Emil Johansson 3, Adam Larsson 3, Simon Marklund 2, Jonathan Svensson, Nicolai Fredriksson

Målvakter:

Alexander Axelsson 10/29=34% 2/4 str=50%

Spelarbetyg:

+++ Tobias Nilsson

++ Victor Carlsson

Alexander Axelsson