Trögt, men två poäng på bortaplan mot Wasaiterna

Förra gången Sörhaga Handbollsklubb spelade div 2 var det just dessa matcher som idag, när det går lite trögt och allt inte stämmer helt perfekt, som förlusterna trillade in och gjorde att vi inte klarade kontraktet den gången.

Bortamatcher är väl inte riktigt vår likör och det var inledningsvis inget undantag idag heller. 1-4 i baken efter 5 minuter gjorde att det såg lite tamt och lojt ut. Det studsades ganska mycket framåt och vi fick inte fart på bollen varför Wasaiterna inte behövde förta sig i sitt försvarsspel. Det blev med det inga hål i Wassarnas försvar, utan vi fick ta många dåliga avslut.

Bakåt stod vi dock relativt bra, men fick dålig träff på deras 9M-spelare som många gånger fritt fick stå och skjuta alldeles för ostört. Men årets upplaga av Sörhaga HK-trupp har dock ett lugn och tuggar på trots att inte allt stämmer. Även idag plockade vi in mål efter mål och efter ca en kvart var vi ikapp till 7-7. Ju mer vi gnetade på ju mer började spelet stämma och vi gjorde ett lite miniryck genom att göra 6-2 på 11 min och gå fram till en ledning med 13-9. En ledning som stannade vid 15-12 i halvlek.

Det fanns all anledning och ha tillförsikt inför andra halvlek då vi ändå hade en ledning med ett spel som inte riktigt stämde. Det såg också bra ut när vi startade upp och vi förde matchen precis så som vi ville. Men 8min in i andra åkte vi på en utvisning och Wasaiterna kom såpass nära som 20-21 och 22-23. Vi lyckades dock knyta ihop säcken genom ett starkt kollektiv där vi sista 10 kunde spela hem matchen i ett relativt säkert grepp.

Som sagt gjorde vi det riktigt bra rent kollektivt och vi fick aldrig någon panik trots tidigt underläge och även i andra halvlek när Wasaiterna kom ikapp vid ett par tillfällen spelade vi bara på. Starkt att plocka med oss båda poängen hem idag till Alingsås, efter totalt sett en mindre bra match.

GIK Wasaiterna – Sörhaga HK 25-29 (12-15)