Träningsmatchandet fortsatte på söndagen

På söndagen var dags för ny träningsmatch inför kommande seriestart, när vi gästades av Skara HK i Alströmerhallen.

Det var en hel del saker som vi kände att vi kunde bättre än vad vi visade i måndags mot IK Celtic. Inledningsvis visade de som startade att det var en helt annan tändning idag. Vi ryckte till oss 3-0, 6-3, 8-4 och styrde matchen på ett sätt som vi hade kommit överens om. Bakåt jobbade vi tajt och bra tillsammans och fick Skara att ta svåra lägen. Framåt var det varierat i både tempo och de spelval vi körde. Dessutom hade vi flera målvaktsräddningar som resulterade i snabba fas 1 kontringar. Efter 30 minuter spelade hade vi 16-12 i hemmaledning.

Andra halvlek började vi riktigt bra bakåt och fick snabba omställningar, vilket gjorde att vi spelade 6-2 de första 12 minuterna. Skara tog timeout men vi lyckades behålla fokus och trumma på samma sätt som innan timeouten. Vi sprang mycket och fick bra utdelning i både 1:a och 2:a fas.

Totalt sett gjorde vi en riktigt bra laginsats över 60 min. Oavsett byten och andra positioner tog alla stort ansvar och satte laget före jaget. Pusselbitarna faller mer och mer på plats i laget och det känns riktigt bra, nu när vi närmar oss seriepremiär.

Sörhaga HK – Skara HK 31-22 (16-12)

Målskyttar:
Sebastian Martinez 5 (2), Emil Johansson 4, Victor Carlsson 4, Simon Marklund 3, Arvid Spetz 3, Patrik Helsén 3, Adam Larsson 3, Patric Jigström 2, Nicolai Fredriksson 2, Albin Molander, Tobias Nilsson

Målvakter:
1-46 min Alexander Axelsson 15/32=47% 2/3 str=66%
46-60 min Marcus Karlsson 5/7=71% 1/3 str=33%

Spelarbetyg:
+++
Emil Johansson (hittade upp från gruvan och var sitt gamla jag igen)
++ Victor Carlsson (stabilt och säkert)
+ Simon Marklund (tog för sig bra både bakåt och framåt)