Tajt i Tidaholm

Tidaholm har blandat och gett i seriespelet hittills och senast spelade de oavgjort mot Tibro på bortaplan. Med det i tanken insåg vi att det inte skulle lösa sig av sig självt utan här var vi tvungna att gå ut med inställning och attityd. Just dessa ingredienser kan man väl säga saknades det lite väl mycket av inledningsvis. Spelet hackade högst betänkligt och helt logiskt hade Tidaholm en ledning efter 13.43 med 9-6. Här fann vi oss tvingade att ”slänga in” det gröna timeoutkortet och snacka igenom vissa saker. Timeouten hade avsedd effekt och vi gjorde tre raka mål och kvitterade till 9-9. Sedan vände vi det målmässiga och fick en ledning med 12-10 efter 20 min. Därefter släppte vi aldrig greppet om matchen utan vi satt i förarsätet hela tiden och lät Tidaholm aldrig komma närmre än 3 bollar. I andra halvlek kom Alexander i kassen på bollarna lite bättre också och spelade upp sig från 1a halvlek.

Idag var det lite trögt överlag och vi fick varken till vårat omställningsspel i första och andra fas och heller ingen riktigt fart i det uppställda spelet. Det gjorde att Tidaholm fick hänga med onödigt länge. Tidaholm hade bla ett par duktiga spelare som gjorde hela 18 av deras 21 mål. Får vår del känns det helt ok om vi då istället kan begränsa de andra fyra spelarnas produktion, vilket vi lyckades med. Återigen gjorde vi dessutom motståndarlagets målvakt onödigt bra, med lite allt för många brända bra lägen. Sedan skall man inte ta ifrån Tidaholms målvakt att han gjorde det riktigt bra.

Hur som helst är det kul att se hur vi kan ”kriga” oss in i matcher och inte vika ner oss när spelet klickar. Alla är med och bidrar med rätt inställning till slut, vilket gjorde att vi kunde lasta in 2 poäng i bussen hem. Det är en styrka i sig som vi tar med oss från denna bortamatch.

Nästa match är lördagen den 5 dec kl 16.30 då vi tar emot IFK Hammarö i Nolhaga. Varmt välkomna då och stötta oss i kampen om två nya poäng.

Lite kuriosa………..Idag fick vi för första gången höra live från publiken i Tidaholm när matchuret slog 45.00: ”öka farta sista kvarta, Tidaholm, Tidaholm, Tidaholm,” För den handbollskunnige vet ju om att det är så det låter i Eriksdalshallen efter 45 min när Hammarby spelar.

HVT Tidaholm – Sörhaga HK 21-26 (13-15)

Målskyttar:

Alexander Pettersson 7 (4), Patric Jigström 4, Emil Johansson 4, Eric Augustsson 4, Adam Larsson 3, Patrik Helsén 2, Victor Carlsson, Jonathan Svensson

Målvakter:

Alexander Axelsson 15/35=43%   0/1 str=0%

Spelarbetyg:

+++ Emil Johansson

++ Adam Larsson

+ Eric Augustsson