Stark bortavinst i Skövde

Då var det äntligen dags för seriepremiär och för motståndet stod inga mindre än HP Skövde 90 som spelade i division 1 förra säsongen. Vi kom från ett bra träningsläger i Danmark där vi hade fått sammansvetsa oss som lag och känslan var god inför premiären. Snacket innan har handlat mycket om HP Skövde 90s nyförvärv i dansken Kasper Gudnitz som förra året var proffs i norska Fyllingenbergen och för två år sedan spelade han i danska Midtjylland, som då låg i danska högsta ligan, samt var bäste målskytt i laget. Som ni hör var det ett välmeriterat nyförvärv för Skövde.

Väl till själva matchen så startar båda lagen i ett högt tempo och vi byter mål med varandra första 5 min, även om det känns som att vi själva står väldigt bra bakåt, men får kanske inte riktigt den utdelningen vi vill. Väl till anfallsspelet så sitter det istället perfekt, våra starter är beslutsamma och de som spelar på nio kan trampa igenom väldigt bra och även få ut bollen till kanterna.

Efter ca 8 min så gör vi ett ryck i matchen och kan gå upp till en ledning med 11-5, det är här vi sätter prägel på matchen med ett resolut försvarsspel och ett bra kontringsspel i andra fasen. Vi får in ett par lätta mål och HP Skövde får verkligen kämpa sig igenom vårt försvarsspel. Vi håller avståndet fram till halvlek och kan gå till halvtidsvila med ledningen 17-11.

I pausen poängterar vi hur viktigt det är att inte falla in i någon falsk trygghet och att jobbet inte är klart än och det visar vi verkligen i starten på andra. Ett fortsatt bra försvarsspel och vi skapar även väldigt många bra lägen framåt, dock så missar vi tyvärr en hel del klara lägen, men som tur är så kan vi faktiskt rädda upp det bakåt och inte släppa in Skövde i matchen. De kommer heller aldrig närmare än 5 mål, då vi sista kvarten kan spela en klassisk ”gubbhandboll” och ta långa anfall.

Idag finns det många plusvarianter i laget, men som helhet så vill jag ändå utmärka kollektivet, då vi verkligen är där som ett lag under matchen, de som kommer in från bänken levererar och sitter man på bänken så är man med och taggar igång sina medspelare, riktigt kul att se. Sett till individuella prestationer så drar hela niometerslinan ett stort lass, där Anton Larsson med sin rutin styr spelet med bravur och även gör 8 mål, varav 6st i första halvlek och bidrar stort till det rycket vi gör i första. Sedan går det nog inte att göra en bättre debut i Sörhagatröjan än vad Jonathan Östergren gör, 7 mål på kontot och ett riktigt varierat anfallsspel från hans sida, med både genombrott och skott utifrån. Sedan har vi en riktig försvarsmur bakåt och även ett bra målvaktsspel som bäddar för den här segern!

Som ni ser nedan så är det två nya namn som inte fått en presentation här än och det är Jonathan Östergren och Anton Klingvall mer om dem kommer på hemsidan under nästa vecka!

Nu är premiären avklarad och nästa match är hemma mot GIK Wasaiterna nästa fredag 4/10 kl 19:30. Väl mött då!

HP Skövde 90 – Sörhaga HK 22-29 (11-17)

Målskyttar:
Anton Larsson 8 (2), Jonathan Östergren 7, Kasper Wallouch Lindholm 4, Anton Klingvall 3, Adam Larsson 3, Emil Johansson, William Damstedt, Tui Seebunmee, Eric Augustsson

Målvakter:
Alexander Axelsson Forsberg 20/40=50% 0/1 str=0%
Elias Jönsson 0/1 str=0%