Sörhaga HK levererade i 60 minuter

På lördagseftermiddagen tog Sörhaga HK emot HK Höfers i Nolhagahallen. Detta var det andra mötet på en vecka då serien nu vände mot just HK Höfers. Bortamatchen var väl siffermässigt mer överlägsen än själva spelet, där Höfers stred på sin hemmaplan med sin hemma-publik i ryggen. Med kunskapen från den matchen hade vi en tydlig matchplan hur vi skulle agera för att skaffa oss de bästa förutsättningarna till två nya poäng.

I den planen hade vi förväntat oss ett revanschsuget och hungrigt Höfers. Av detta blev det inte speciellt mycket, utan vi lyckades ”stänga” matchen relativt omgående. Efter ca 10 min på tavlan hade vi 8-0 i ryggen och Höfers gjorde sitt första mål efter ca 12 min. Oaktat det kraftigt målmässiga försprång vi hade skaffat oss körde vi på med det vi är bra på, ett bra försvars- och målvaktsspel ”kryddat” med snabba omställningar både i 1a och 2a fas. Här får vi många enkla mål som gör att det ”rinner iväg” till hela 20-6 i paus.

Vad säger man då i paus till laget om hur en andra halvlek skall genomföras med tanke på halvtidsresultatet? Killarna själva var helt överens om att köra på och hålla oss till den spelplan vi lagt upp innan matchen även om vi redan avgjort matchen och oavsett 20-6 på resultattavlan. Med respekt mot både motståndare och vår hemmapublik fanns det ingen tanke på att börja hitta på en massa konstiga saker och inte göra jobbet och köra på. Av det som sades i paus höll vi fast vid till 100% och bara malde på, vilket gjorde att vi spelade hem 2a halvlek med hela 32-13. I denna matchen hade vi förmånen att kunna byta runt på alla spelare, men trots det blev det aldrig några egentliga svackor i spelet utan alla presterade utifrån de riktlinjer vi hade lagt upp. Det enda som man så här i efterhand hade önskat sig är väl kanske lite bättre hjälp från försvaret i 2a halvlek för Marcus i kassen. Annars var det en riktigt bra genomförd insats från hela laget i alla 60 minuter.

Matchen mot Höfers var nu den sista i Nolhagahallen på ett tag då hallen stänger för en välbehövlig renovering. Vi kommer inom kort ha klart med ny spelhall för de återstående hemmamatcherna under våren. Vi återkommer med besked snarast när allt är klart.

Det Ni dock kan förbereda Er på är att första hemmamatchen den 23 januari kommer bli en match där vi kommer samla in pengar från vår frivilliga entré till förmån till Ung Cancer. Vi är säkert många som har berörts av cancer genom att någon vi har oss nära eller kanske känner hamnat i ”klorna” på denna ilskna sjukdom. Ví i Sörhaga HK kom cancern mycket nära och påtagligt när vår lagkamrat Nicolai blev sjuk för över ett år sedan. Vi har också sett genom Nicolai´s kamp vad vi tillsammans kan göra för att hjälpa och stötta de som blir sjuka och få en lättare vardag. För oss är det särskilt glädjande att ha tillbaka Nicolai på planen igen. Här är organisationen Ung Cancer ett föredöme, som vi vill stötta genom vår ”cancermatch”.

Det vore otroligt häftigt att få fylla hallen den 23 januari, så planera in detta i almanackan redan nu. Väl mött då!

Till sista vill vi spelare och ledare önska vår trogna hemmapublik, sekretariatspersonal, speaker & musik, entrépersonal och våra fantastiska sponsorer en riktigt God Jul & Gott Nytt År.

Sörhaga HK – HK Höfers 52-19 (20-6)

Målskyttar:

Tobias Nilsson 12, Victor Carlsson 8, Nicolai Fredriksson 7, Patrik Helsén 5, Adam Larsson 5, Alexander Pettersson 3. Anton Näverstedt 3, Emil Johansson 3, Thomas Larsen 2, Viktor Johansson 2, Eric Augustsson, Jonathan Svensson

Målvakter:

1-30 min   Alexander Axelsson  8/13=62%   0/1 str=0%

30-60 min Marcus Karlsson       6/18=33%   0/1 str=0%

Spelarbetyg:

I denna match får hela kollektivet plusbetyg

+++ Sörhaga HK