Sista träningsmatchen innan seriestart

Vi har medvetet träningsspelat mot tuffare motstånd som ligger i högre serier än oss själva för att få upp lite tempo och kvalitet under försäsongen. Själva resultatet har inte varit det primära. Idag hade vi åter en tuff träningsmatch på bortaplan mot div 1-laget HP Skövde-90.

Lite sjukdomar mm gjorde att vi fick stuva om lite och några fick spela på lite ovana positioner men vi lyckades ändå prestera ganska så bra i första halvlek. Skövde hade en snabbt och bra växelspel så fick verkligen jobba i fötterna i försvaret. Något som vi gjorde riktigt bra, och det tillsammans med bra målvaktsspel hade vi ett underläge med 10-8 i paus. Framåt blev det lite väl mycket blandad kompott med bra prestationer, lite slarv och tappade bollar.

Andra halvlek inledde vi med att göra två raka till 10-10 och det såg ganska så bra ut. Tyvärr får vi en riktigt, riktigt dålig 7 minuters period där Skövde gör 5-0 på oss. Skövde gör det bra och ställer om snabbt på våra lägen som vi brände lite för enkelt. Det målmässiga försprånget lyckades vi aldrig hämta in utan HP Skövde90 vann helt rättvist med 25-18. På det hela taget skall vi inte vara allt för missnöjda då HP Skövde är ett riktigt bra lag. Mot dessa lag kan vi inte bränna så klara lägen som vi gjorde idag, och även blir hårt straffade för bakåt. En lärdom att dra inför seriespelet.

Nu har vi matchat mot tufft motstånd och åkt på några förluster. Vi vet vad vi har att jobba med och skall så göra nu i två veckor för att komma så väl förberedda som möjligt till premiären mot Baltichov.

Vi tackar HP Skövde 90 för matchen och önskar dom stort lycka till i div 1 serien.

HP Skövde 90 – Sörhaga HK 25-18 (10-8)

Målskyttar:
Kasper Wallouch-Lindholm 7 (1), Ludvig Åstrand 4, Anton Näverstedt 2, Emil Johansson, Luan Gashinus, Oscar Jansson, Viktor Johansson, Adam Sjöberg

Målvakter:
Alexander Axelson 7/17=41%
Elias Jönsson 8/22=36% 0/1 str=0%
Ta Er gärna ner till Förbohallen i Stenkullen den 29 sept kl 12.00 då vi spelar seriepremiär borta mot IK Baltichov och ge oss stöd för att ta med två poäng hem till Alingsås.