Serietrean maldes ner i hemmaborgen

Dagens motståndare var Handbollsvännerna från Tidaholm. Ett ofta starkt hemmaspelande lag där vi fått kriga till oss poäng i Sparbankshallen. Laget innehåller ett flertal duktiga spelare och här gällde det verkligen att vara med från början.

Innan matchstart överlämnades en check från våra gäster till förmån för vår insamling till Ung Cancer. Stort TACK för det till seriekamraterna i IF HV Tidaholm!

Nu till själva matchen där vi återigen får inleda ett matchreferat i tecknet av en tam inledning med många brända bra lägen. Vet inte riktigt vad det beror på, för på träningarna ser det fantastiskt bra ut under veckorna. Kanske har det med att göra den mycket hackiga serielunken där vi aldrig får något flyt i matchandet. Urdragna lag mm har ju stökat till matchplaneringen minst sagt. Hur som helst borde vi kunna prestera bättre.

Precis som vi anande bet sig Tidaholm fast sig inledningsvis och hängde med bra. Vi hade ett par bollars försprång till 8-6 efter 22 min och det var en ganska målsnål matchinledning från båda håll. Här verkade dock poletten trillat ner för Sörhagagänget, som blev mer konsekventa i sitt anfallsspel där vi spelade fram oss till bra lägen och nu även satte dom. 8-6 blev hastigt och lustigt 15-7 i paus, så avslutningen med 7-1 lovade gott inför andra halvlek. Saken gjorde det heller inte lättare för HVT när deras spelförare Linus Skoog drog på sig ett rött kort efter ha dragit en stenhård  straff mitt i ansiktet på vår målvakt. Skoog bad snabbt om ursäkt på ett mycket sportsligt sätt och det hela lugnade ner sig omgående.

I paus handlade det om att haka på den sista delen av första halvlek och gå in i andra och köra vidare med stabilt försvarsspel och trycka på i 1a och 2 fas spelet. Det kan man säga att vi minst sagt fick fullt betalt på, hela 14-1 på det första 17 minuterna, ja då förstår ni själva vilken fullträff vi fick. Tidaholm försökte både med 2-4 och 7-6 spel, men vi lyckades lösa det mesta som kom i vår väg.

Det blev en andra halvlek som vi verkligen fick fullträff bakåt med snabba omställningar som följd. Avslutningen av matchen blev väl något avslaget där vi i princip bara spelade av matchen och slutsiffrorna hamnade till slut på hela 37-13.

När vi väl får till det ser det riktigt bra ut både framåt och bakåt, men vi ska inte behöva offra 10-15 minuter i inledningen på våra matcher för att spela in oss. Här behöver vi höja oss och ta med oss det vi gör på träningarna innan match på ett mycket bättre sätt framöver.

Dagens match spelades också till förmån för organisationen Ung Cancer. Alla intäkter vi fick i inträde, kiosk och gåva från bla Tidaholm skänker vi oavkortat till Ung Cancer och hoppas att pengarna kan bidra till att unga människor som drabbats av sjukdomen kan få glädje av vår gåva. Vi återkommer med redovisning så snart vårat swish-konto mm är sammanställt.

Vi vill dock redan nu TACKA Er alla som kom till Nolhaga idag och som spenderade pengar i kiosken och inträdet. Givetvis sträcker sig även tacket för det som vanligt härliga hemmastödet vi alltid får under matcherna.

Ett särskilt TACK till Sparbanken i Alingsås och Alingsås Tidning som hjälpte oss med att marknadsföra denna ”Ung Cancermatch”.

Sörhaga HK – IF HV Tidaholm 37-13 (15-7)

Målskyttar:
Linus Eriksson 7, Patric Jigström 5, Emil Johansson 5, Oscar Jansson 4, Kasper Wallouch-Lindholm 3, Patrik Helsén 3, Sebastian Martinez 3, Simon Marklund 2, Eric Augustsson 2, Ludvig Åstrand 2, Adam Larsson

Målvakter:
1-47 min Alexander Axelsson 11/18= 61% 3/4 str=75%
47-60 min Joakim Svensson 4/9= 44%

Plusligan:
+++ Alexander Axelsson
++ Eric Augustsson
+ Viktor Johansson

Nu är det inte många matcher kvar och härnäst beger vi oss till Hjo för match mot Guldkroken den 3 mars. Ni som inte har vägarna förbi då, kan komma och stötta oss i hemmamatchen mot HKC 78 lördagen den 10 mars kl 15.30 i Nolhagahallen.