Seriesegrarna IK Baltichov maldes ner i andra halvlek

Förutsättningarna inför dagens sista seriematch var ganska så klara. Vid vinst eller oavgjort skulle kvalplatsen vara klar, men vi skulle även tåla en förlust med inte allt för många bollar samtidigt som HK Skövde i såfall inte fick vinna med för många bollar mot Café Lillan. Så det fanns lite att hålla reda på under matchens gång. På plats fanns även traditionsenligt Baltichovs supportrar, som dock tystnade mer och mer ju längre matchen led.

Första kvarten gjorde vi det riktigt bra och fick hyfsat bra träff på Baltichovarna. Det var när vi tappade höjd i försvarsspelet som deras skott slank in. 6-4 efter 10 minuter kändes riktigt bra och det såg stabilt ut.  Där blev vi dock aningen passiva framåt och det gick lite i stå som fick till följd att målen uteblev framåt samtidigt trillade in lite för mycket bakåt. Men 0-4 på 8 minuter och underläge 6-8 var siffror som vi inte var speciellt nöjda med, men som blev resultatet av det krampaktiga spelet framåt. Men som sin vana trogen finns det ingen i det här gänget som viker ner sig, utan vi kunde ändå hänga med bra halvleken ut och gå till vila med underläge 10-12. Det fanns absolut mer att ta av under andra halvlek, så det var bara positivt snack i halvtid.

Första 8 minuterna in i andra halvlek hängde Baltichov med, men sen började vi montera ner deras anfallsspel mer och mer samtidigt som vi stängde igen kassen bakåt. Den nyckeln hittade aldrig Baltichov. Räddningar med efterföljande snabba omställningar med inslag av kontringar, ja där var vi riktigt bra och fick mycket fin utdelning ju längre matchen led. Det målmässiga försprånget växte mer och mer under halvleken för att stanna på 28-20, efter hela 18-8 i andra halvlek på seriesegrarna.

Segern innebar säkrad kvalplats till div 1.

Man kan inget annat att beundra detta krigargäng som nykomlingar kniper en kvalplats. Skadorna har stått som ”spön i backen”, men hela tiden står någon annan beredd att ta vid. Inför dagens match fick Tui tacka nej pga knäkänning och Anton Näverstedt åkte på en spricka i sitt finger mot Skövde i förra matchen. Trots det går vi ut och maler ner Baltchov över 60 minuter, otroligt starkt gjort. Det finns en enorm moral i detta Sörhaga HK!

Det som väntar nu är då kvalspel till div 1. I ett förkval i bäst av tre matcher, kommer vi ställa med fd elitserielaget HK Drott. Segraren i den matchen kommer sedan möta nästa fd elitserielag, GF Kroppskultur, om en direktplats i div 1 södra nästa säsong. Ett Kroppskultur som idag tränas av den karismatiske Gunnar Blombäck som många kanske känner som fd tränare till IFK Skövde.

Ja, det är ju så att det vattnas i munnen över det kommande kvalspelet. Ni som vill läsa mer om kvalet mm kan med fördel gå in på Svenska Handbollsförbundets hemsida.

Vi kommer gå ut både på hemsidan och på våra sociala medier när vi vet mer om speltider. Det vi vet är att vi spelar första matchen hemma mot HK Drott.

Sörhaga HK – IK Baltichov 28-20 (10-12)

Målgörare:
Victor Carlsson 7, Emil Johansson 5, Anton Larsson 4, Adam Larsson 4, Linus Eriksson 4, Ludvig Åstrand 2, Viktor Johansson, Eric Augustsson

Målvakt:
Alexander Axelsson 16/35=46% 2/3 str=66%

Håll utkik framöver och se till och kom ner till Nolhaga och stötta oss när vi tar emot HK Drott.