Seriesegern säkrades i Estrad – vinst mot Lysekils HK

På lördagseftermiddagen tog vi den där efterlängtade segern som nu innebär att Sörhaga HK spelar i div 2 säsongen 2016/2017. I klubbens historia finns nu 29 raka seriematcher utan förlust, 12 st i div 4 och nu 17st i div 3, en sanslös svit.

Dagens match var för oss inte lika given som många av Er andra kanske, om man tittar till tabelläget. Lysekil kom till Estrad med tre raka segrar och bortamatchen i höstas lyckades vi spela hem med 23-27 efter vissa besvär. Med det i bakhuvudet fanns inget annat än rätt inställning som skulle fram idag om vi skulle ta med oss 2 poäng.

Inledningen på matchen var sådär från vår sida. Visst, försvars- och målvaktsmässigt var det riktigt bra, men framåt var det lite för lojt och oinspirerat. Efter ca 8 min stod det ”bara” 2-2 på tavlan, men då kom det första rycket från vår sida med tre raka mål till 5-2. Efter den ledningen blev det mer avslappnat framåt och vi fick även igång vårt omställningsspel. När anfallsspelet väl kom igång blev vi svårstoppade, och nästa ryck kom efter 16 min då vi gjorde fem raka mål fram till 11-5. När det målmässiga övertaget blev så tydligt, släppte även spelet framåt. Vi satte varandra mer i lägen än att prioritera eget, och framförallt höll vi uppe tempot i spelet för att få svaj på Lysekils stora 3:or i mitten. I halvlek tog vi med oss betryggande 13-7 i ryggen.

Det första 10 min i andra halvlek inledde vi med att göra 6-1 fram till 19-8 och då kände vi att det här skulle vi definitivt fixa och inte hamna i någon onödig svacka och släppa in Lysekil i matchen som vi gjorde i bortamatchen. För det skall också poängteras att Lysekil inte hade någon tanke på att vika ner sig i Estrad utan kämpade på riktigt bra utan att bry sig vad det stod på tavlan. De körde sitt spel fullt ut och gjorde det riktigt bra, och att sista 20 min slutade 8-7 visade just Lysekils inställning.

När hesa Fredrik ljöd efter 60 min hade vi 27-15 på tavlan och en glädjering bildades av alla Sörhagaspelarna iklädda guldhattar. En viss lättnad var det säkert också nu när äntligen seriesegern ”var i hamn”.

Det ska inte förnekas att pressen varit stor på oss. Den interna målsättningen i gruppen har varit att vi skulle vara med och slåss i övre delen av tabellen. Någon serieseger har aldrig varit tal om utan det är mer andra utanför laget som lagt den pressen på oss. Vi känner oss oerhört stolta över att ha klarat av denna resa och att redan i nästa säsong får spela div 2 handboll och bjuda Alingsås-invånarna på ännu mer seniorhandboll. Vi har ett nära och bra samarbete med Alingsås HK som vi skall utveckla och bygga vidare på, så att vi får behålla fler spelare inom senior-
handbollen i stan och bredda intresset ännu mer.

När vi redan nu vet förutsättningarna inför nästa säsong så här pass tidigt, kan vi i lugn och ro se över hur truppen skall se ut och börja bygga. Men första skall vi avverka de tre sista seriematcherna och göra det jobbet riktigt bra.

Stort Tack till Er alla i publiken som kom till Estrad idag och firade div 2 avancemanget tillsammans med oss!
Sörhaga HK – Lysekils HK 27-15 (13-7)

Målskyttar:
Alexander Pettersson 5 (3), Eric Augustsson 5, Tobias Nilsson 4, Simon Marklund 3, Victor Carlsson 3, Patric Jigström 3, Emil Johansson, Adam Larsson, Nicolai Fredriksson, Robin Manninen

Målvakter:
0-41 min Alexander Axelsson 15/24=63% 1/1 str=100%

41-60 min Marcus Karlsson 7/12=58% 0/1 str=0%

Spelarbetyg:
+++ Eric Augustsson
++ Tobias Nilsson
+ Alexander Axelsson