Seriesegern säkrades hemma mot HK Country

Inför sista hemmamatchen för säsongen krävdes minst en poäng för seriesegern skulle kunna bärgas. På andra planhalvan stod HK Country som motståndare, som vi hade vissa problem med i bortamatchen i höstas. Det finns en del duktiga handbollsspelare i det laget, så vi var förberedda på en tuff kamp.

Vi inledde allt annat än fokuserat och lät Country hålla jämna steg med oss rent målmässigt. Vi blev alldeles för låga och passiva i vårt försvarsspel och lät deras skyttar ”bomba” in skott på skott. Samtidigt var vi också dåligt med i fötterna där Country ”slank igenom” utsida två vid allt för många tillfällen. Marcus i målet fick därigenom en mycket otacksam uppgift och hade svårt att ”komma åt” bollarna. Efter 20 min in i 1:a halvlek var det 13-13 och vi hade enbart oss själva att skylla för att det var jämnt på måltavlan. Country gjorde det bra och straffade oss för vårt dåliga försvarsspel. Efter en timeout och lite byten blev det lite bättre fart på grejorna och vi började även spela försvar och hjälpte inbytte målvakten Alexander betydligt bättre än den hjälp Marcus fick, eller rättare sagt inte fick. På de sista 10 min i 1:a halvlek gjorde vi 10-2 och då kände vi igen Sörhaga HK, bra försvars- & målvaktsspel, snabba omställningar i både 1:a & 2:a fas och vips så stannade halvtidsresultatet vid 23-15. Resten av matchen blev en ren transportsträcka där vi som många gånger förr denna säsongen lade mer fokus på att hålla uppe inställningen även om siffrorna ”rann iväg”. Det lyckades vi rätt så bra med och spelade hem 2:a halvlek med 19-8.
Efter slutsignalen så var det på med tröjorna ”Seriesegrare 2014/2015” och lite ringdans till stående ovationer från vårfantastiska hemmapublik.

En liten lättnad infann sig också i laget nu när vi hade lyckats med vår målsättningen genom att spela hem div 4 och avancera till div 3 vår första säsong. Vi hade ”stuckit ut” hakan lite inför säsongen och sagt att vår målsättning var att vinna div 4 i år. Det har säkert ”triggat” en del av våra motståndare, men vi visade att vi trodde på det vi hade som målsättning.

Vi vill också passa på och ge HK Country en elogé som kom till dagens match utan avbytare och stred tappert. Vi har ju haft en del inställda matcher och urdragningar i serien under säsongen, men Country gjorde det mycket snyggt med en lång resa en fredagkväll och lät oss spela sista hemmamatchen. Mycket professionellt skött av HK Country!

Nu återstår endast en bortamatch innan vi kan göra ett ”helt bokslut”. Seriesegern är dock klar och vi spelar div 3 nästa år, stort! Det blir säkerligen mycket bättre matcher och motstånd nästa år och vi hoppas vi skall kunna bjuda vår hemmapublik på många jämna och roliga matcher.

Avslutningsvis vill vi säga ett stort TACK till:
– Våra sponsorer som gjort vår första säsong möjlig (titta på vår hemsida och stötta dessa företag)
– Hemmapubliken, Ni har varit många och speciellt värmer det när Ni skänkte nästan 27 000 kr till Ung Cancer i Nicolai´s namn
– till Er som hjälpt till i entrén, speakerbåset och i sekretariatet, Ni är ovärderliga
Sörhaga HK – HK Country U 42-23 (23-15)

Målskyttar:
Victor Carlsson 7, Tobias Nilsson 7, Ville Kangas 6, Oscar Hernehult 4, Emil Johansson 4, Thomas Larsen 4, Patrik Helsén 3, Ola Johansson 2, Victor Johansson 2, Eric Augustsson 2, Sebastian Stenbäcken 1

Målvakter:
Marcus Karlsson 1-20 min 4/17 = 24%
Alexander Axelsson 20-60 min 21/30 = 70% straffar 2/3 67%

Publik: 187 st

Spelarplus:
SÖRHAGA HK – seriesegrare 2014/2015
Hemmapubliken