SERIESEGER OCH GULDHATTAR PÅ – div 2 nästa

Sista seriematchen för säsongen med derby mot Vårgårda och möjlighet att säkra seriesegern och avancemang till div 2, ja där var förutsättningarna för söndagseftermiddagens match i Nolhagahallen.

Det var ett fokuserat Sörhagagäng som ställde sig i försvaret när domarna blåste igång matchen. Till skillnad från många andra matcher var vi idag inställda att från början göra det riktigt svårt för Vårgårda. Det blev en riktig urladdning bakåt och Vårgårda kom i princip ingenstans och med våra snabba omställningar small det bara till i målprotokollet. Hela 16-3 på tavlan i paus och vi spelade riktigt bra över hela banan egentligen. Framförallt gav det tålmodiga jobbet bakåt frukt, när vi kunde spela vårt första- och andrafas spel fullt ut. Kul att se den fina inställningen som alla visade på planen.

Det fanns dock inga planer på att försöka göra något annorlunda i andra halvlek, men tyvärr orkade vi inte riktigt hålla upp samma skärpa. Det gjorde att Vårgårda kunde hänga med någorlunda i målprotokollet i andra. Det blev lite för avslaget och lite halvsatsningar och det brukar aldrig bli bra. 2a halvleks stora behållning får väl kanske bli ”japanen” som Ludde stänkte dit efter pass från Emil.

Även om vi hört från många håll att seriesegern varit klar, har vi ändå varit inställda på att spela serien ut innan något firande skulle tas vid. Idag fick äntligen killarna dra på sig de välförtjänta guldhattarna.

För ett år vid den här tiden var det många hängande huvuden när vi åkte ur div 2. Men alla knöt näven och vi tillsammans bestämde oss för att vi skulle tillbaka. Nu med facit i hand är vi i div 2 igen och det vi sa till varandra när försäsongsträningen påbörjade infriades till punkt och pricka. En enda förlust på hela säsongen och vi har rest oss igen.

Nu ska vi dra lärdom av förra div 2-sejouren och se till att komma väl förberedda till bla två riktigt heta Alingsåsderbyn där vi skall möta HP Alingsås. Grymt kul att vi han bjuda handbollsintresserade Alingsåsare på dessa två matcher.

Vi vill passa på och tacka våra sponsorer, grymt härliga hemmapublik och alla som hjälper oss i Sörhaga HK. Vi har sekretariatspersonal, speaker och musikansvarig, alla Ni som hjälpt till i kiosk och inträde. Ingen nämnd och ingen glömd, Ni gör alla ett grymt arbeta för oss vilket vi är mycket tacksamma för.

Varmt välkomna tillbaka när div 2 säsongen 2018/19 drar igång under hösten

Sörhaga HK – Vårgårda IK 29-11 (16-3)

Målgörare:
Patric Jigström 6, Emil Johansson 5, Oscar Jansson 4, Simon Marklund 3, Kasper Wallouch-Lindholm 2, Patrik Helsén 2, Adam Larsson 2, Nicolai Fredriksson 2, Anton Näverstedt, Ludvig Åstrand, Arvid Spetz

Målvakter:
Alexander Axelsson (1a halv) 9/12=75% 2/2 str= 100%
Joakim Svensson (2a halv) 8/15=53% 1/2 str=50%

Plusligan:
+++ Patric Jigström
++ Emil Johansson
+ Alexander Axelsson