Seriepremiären i Div 3 avklarad

På onsdagen gjorde Sörhaga HK sin debut i div 3-handbollen. För motståndet stod KFUM IK Ulricehamn som fick en friplats upp i trean i årets serie efter sin 3:e plats i div 4 förra året.
Då vi mötte dom förra året, hade vi ganska god koll på deras lag och förväntade oss ganska tufft motstånd. Men denna afton hade Ulricehamn inget att sätta emot ett fulladdat Sörhaga HK. Efter ca 15min in i första halvleken hade vi ryckt till oss en ledning på 10-3 och det fanns inga tendenser på att Ulricehamn skulle kunna röra oss. Vi spelade mycket stabilt bakåt och det som ”slank” igenom motade allt som oftast Alexander Axelsson i kassen. Framåt var också glädjande att se hur konsekventa vi är i vårt spel och har det tålamodet som ibland behövs för att knäcken koden till motståndarens försvar. Några enkla kontringar fick vi också på vårt försvarsspel, där vi har sylvassa kanter som sticker direkt och visar stor kyla och precision i sina avslut. När halvtidssignalen ljöd stod det hela 17-7 på tavlan. Faktum är att det kunde varit större siffror då vi både brände och kastade bort några klara lägen. Men det får vi ibland kosta på oss, för vi vill bjuda vår publik på en snabb och fartfylld handboll med lite finess där emellan.

I halvlek hade vi ett scenario som vi hade ett flertal gånger förra året, stor ledning i paus och sen gå ut att göra jobbet i 30 min till. Även om vi pratade om det blev det ändå lite som det inte skulle bli, ner på hälarna och inte lika aggressiva i försvaret vilket gjorde att Ulricehamn knappade in något i början. Marcus Karlsson som byttes in i andra halvlek fick heller inte samma hjälp i målet som i första halvlek. Vi spelade dock upp oss lite och kunde spela hem andra halvlek med 13-10, utan att egentligen förta oss nämnvärt.

Skönt att premiären nu är avklarad, dessutom med en mycket stabil seger. Nu bygger vi vidare på våra träningar med truppen och förväntar oss klart tuffare matcher framöver.

SÖRHAGA HK – KFUM IK ULRICEHAMN 30-17 (17-7)