Serien vände mot Byttorps IF

I och med gårdagens sista seriematch inför juluppehållet så vände serien. Match mot Byttorps IF igen som vi slog hemma för ett par veckor sedan i samband insamlingen till Ung Cancer.

Vi var helt inställda på att Byttorp ville prestera bättre och ge oss en tuff match på sin hemmaplan, så vi var beredda redan från början. Från vår sida bestämde vi oss för att jobba bestämt och tydligt i försvarsspelet, för att sedan kunna trycka och springa mycket i de olika anfallsfaserna direkt redan från början för att sätta press på Byttorp. Detta lyckades vi ganska väl med och vi sprang ifrån till 7-2 ganska omgående i inledningen. Därefter följde en liten ”dipp” i spelet som Byttorp tog till vara på omgående och där vi bytte i princip mål med varandra. Byttorp sliter och kämpar i 60 minuter oavsett vad som står på tavlan vilket gör att man inte får något gratis. Sista delen av 1a halvlek vann vi med 8-7 vilket gjorde att halvtidsresultatet landade på 15-9.

Inledningen på 2a halvlek var bedrövlig från vår sidan där vi brände ett antal givna lägen som vi normalt sett skall sätta. Byttorps målvakt gjorde det dock riktigt bra, men vår nonchalans vid så pass bra lägen var svår att acceptera från sidan. Byttorp gjorde 2 snabba mål och höll oss mållösa första 5 min och vips så var det 15-11. Lite byten fick oss att skärpa upp spelet och efter ca 20 min så hade vi 24-13. Sista 10min var väl heller ingen större höjdare från vår sida där koncentrationen inte var den bästa samtidigt som Byttorp tar till vara på sina chanser för att de alltid krigar hela vägen.

Som helhet kändes som många av oss hade tagit lite tidig julledighet då vi brände allt för mycket framåt och var en aningen passiva bakåt emellanåt. Sådant duger inte i någon handbollsmatch och framförallt inte mot Byttorp som fajtas i 60 min.
Byttorps IF – Sörhaga HK 18-28 (9-15)

Målskyttar:
Victor Carlsson 5, Oscar Hernehult 4 (1), Patric Jigström 4, Tobias Nilsson 3, Patrik Helsén 3,
Emil Johansson 2, Jonathan Svensson 2, Arvid Spetz, Ola Johansson, Thomas Larsen,
Viktor Johansson, Anton Näverstedt

Målvakter:
1 halv: Marcus Karlsson 9/18 = 50%
2 halv: Alexander Axelsson 10/19 = 53% 1/1 str = 100%

+++ Victor Carlsson
++ Marcus Karlsson – Alexander Axelsson
+ Patrik Helsén

Summering hösten:
Nu tar vi lite julledigt och kopplar av handbollen några dagar innan vi tar tag i träningen igen för att kunna avsluta vårsäsongen på ett bra sätt.
Vi är fortfarande obesegrade och toppar serien vilket gör att vi kan känna oss riktigt nöjda med hösten. De första 8 matcherna har präglats av lite för mycket ojämnhet, vilket dock har blivit mycket bättre match för match. Det går inte bortse ifrån att vi håller på och spelar ihop ett helt nytt lag, så att allt inte har stämt alla matcher är inte så konstigt. Samtidigt har vi försökt att alla skall få spela vilket gjort att vi ”tvingats” ställa över spelare i varje match och ibland spelat med lite annan uppställning än föregående match. Det är dock ett angenämt problem att vi har så många spelare att välja på, som gör att vi har en hög närvaro på träningarna och får därigenom
bra kvalitét. Vi kommer ha några riktigt tuffa matcher att ta oss igenom under våren, så det kommer bli en härlig utmaning att hålla oss kvar i serietoppen.

Avslutningsvis vill vi skicka ett extra stort TACK till våra kamrater i Hockey Ragazzi som in sin derbymatch igår samlade in 8000 kr i Nicolai Fredriksson´s #13 namn till Ung Cancer.
Med den insamling överskred vi 40 000 kr insamlade med god marginal. Följ insamlingen här: http://www.ungcancer.se/insamlingar/sorhaga-handbollsklubb-insamling-till-ung-cancer-for-nicolai-fredriksson Samtidigt passar vi på att gratulera Hockey Ragazzi till derbyvinsten med 10-5.