Serien vände med långresa

Vid 8-tiden på söndagsmorgonen klev Sörhagagänget på bussen, dessutom laddat med FIFA-turnering och monterade skärmar, för färd mot Värmland och bortamatch mot HK Brukspôjkera. Matchen var den första efter juluppehållet och starten på vårsäsongen.

Brukspôjkera avfärdades relativt enkelt hemma innan jul, men de som kan Bruks vet att det är något helt annat att möta dom i sin hemmahall. Du brukar även deras laguppställning vara fulltecknad. Med bara den vissheten så hade vi givetvis mer fokus på vad vi själva skulle prestera, än vad Bruks skulle komma med för lag.

Träningarna har rullat på över helgerna och det har sett riktigt bra ut och de skavanker vi haft är på väg att lösas ut så att alla nu är tillgängliga för spel.

Idag ”satte vi” verkligen försvaret sett över hela matchen. Fantastiskt roligt att se från sidan hur tajt och följsamt vi jobbade och där Bruks fick slita kopiöst för sina mål. Framåt hade vi lite ”stolpe in” och fick in lite lätta mål under första halvlek och det rullade egentligen bara på anfallsmässigt där våra spelval gav god utdelning. Men det var dock framförallt bakåt som tonen angavs och tvingade Bruks till en tidig timeout redan efter 9 min när vi hade tryckt dit en 8-4 ledning. Det målmässiga försprånget gav vi aldrig Bruks en chans på, att börja hämta in någon gång under denna eftermiddagen. 19-11 i paus och det fanns inte mycket att klaga på i halvtid. Vi pratade mest om att behålla kylan och låta Bruks jaga och stressa medans vi skulle fullfölja vår plan med att vara fortsatt tajta bakåt och inte ha för bråttom framåt. En taktik som lyckades väl och vi hade vid något tillfälle hela 11 bollars ledning. Omedvetet smög det väl på sig en känsla av trygghet då vi kostade på oss att bränna en hel del klara lägen framåt och Bruks fick i slutet på matchen göra 4-0 på oss och då mest på grund av vår egen oförmåga.

Som sagt, det var försvarslinjen under 60 minuter som lade grunden till denna stabila och perfekta start på vårsäsongen. Det här ska vi absolut bygga vidare på och kan vi även plocka på anfallsspelet på detta försvarsspel så ser det onekligen intressant ut.

Det är högst oklart vem som vann tv-spels turneringen (FiFA)i bussen, då det klagades mycket och ofta både på domare och spelare som inte gör som de ska, enligt dom som håller i spelkontrollen. Det är säkert spelkontrollens fel…

Nu har vi en ny bortamatch nästa helg för att sedan ta emot Backa HK lördagen den 19 januari kl 16:00

HK Brukspôjkera – Sörhaga HK 23-31 (11-19)

Målskyttar:
Kasper Wallouch-Lindholm 11, Anton Näverstedt 5, Ludvig Åstrand 5, Anton Larsson 5, Tui Seebunmee 2, Viktor Johansson, Linus Eriksson, Anders Alfredsson

Målvakter:
Alexander Axelsson 0-40 min 10/23=43% 0/2 str=0%
Elias Jönsson 41-60 min 5/13=38%