Serieledning under jul och nyår, efter vinst mot Stenungsund

En otroligt spännande match mot Country skulle följas upp med match mot Stenungsunds HK. Ett lag som överraskade många i början av säsongen och man hängde med bra precis bakom toppen, men de senaste matcherna hade det gått lite tyngre. För oss så gällde det att hålla koncentrationen högt och försöka köra matchen så tidigt som möjligt.

Det är även exakt det som händer, ett bra försvarsspel som stressar Stenungsund till många tekniska fel, leder till väldigt många kontringar och efter 11 min är vi redan uppe i en ledning med 11-4. Här mattas vi av lite och kan faktiskt släppa in Stenungsund lite i matchen igen, där det faktiskt står 13-9 efter 20 min. Vi har gått ner oss lite bakåt, även om det känns som att vi har koll på grejerna, så går lite returer osv inte vår väg och vi tvingas ta en timeout. Vi reder dock ut stormen och höjer försvarsspelet igen och kan gå till halvtidsvila med 21-13. En halvlek där vi gör väldigt många framåt, då skall man även tillägga att vi har ett par missade lägen, där det skall vara mål. Så en halvlek med väldigt många anfall från båda lagen.

Vi pratar om att hålla uppe koncentrationen i andra halvlek och inte släppa in dem i matchen igen. För en gångs skull så håller vi oss till just den planen och vi fortsätter trumma på med fina kontringar, samt ett fartfyllt anfallsspel. Vi har faktiskt ledningen med 36-23 som mest, då är det 8 min kvar och tyvärr tappar vi koncentrationen helt under den sista delen av match och Stenungsund kan putsa till siffrorna.

Man kan såklart tycka att vi skall hålla upp spelet hela vägen ut, men väldigt bra genomförd match sett till 60 min och vi kan inte vara något annat än nöjda här.

9m-linan gör återigen ett väldigt bra jobb och står för många utav målen, sen höjer vi oss bakåt den här matchen som vi pratat om innan.

Nu kan vi även summera hösten, som faktiskt slutar med en serieledning, vilket kanske är lite förvånande även för oss själva. Vi har spelat väldigt många hemmamatcher under hösten vilket bidragit till många utav vinsterna och våren blir såklart mycket tuffare. Det är egentligen bara en plump i protokollet och det är bortamatchen mot Guldkroken, där vi inte alls kommer upp i den nivå som vi kan kräva av oss själva. Vi förlorar även mot Warta, hemma, men i den matchen så är faktiskt Warta mycket bättre än oss i andra halvlek och vinner rättvist. Vi räknar såklart inte med att ligga på 1:a plats när säsongen är slut, så man får njuta så länge det varar.

Vi vill passa på att önska alla motståndarlag, vår publik och våra sponsorer en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Sörhaga HK – Stenungsunds HK 37-28 (21-13)

Målskyttar:
Jonathan Östergren 12, Kasper Wallouch Lindholm 8, Anton Larsson 4, Anton Klingvall 4, Tui Seebunmee 4, Emil Johansson 2, Luan Gashinus, Anton Kramer, Linus Eriksson

Målvakter:
Alexander Axelsson Forsberg 10/27=37%
Elias Jönsson 5/16=31%