Segertåget rullar vidare

Under söndagen begav vi oss till Tibro för att möta deras B-lag, HP Hyveln. Som brukligt är det alltid svårt att möta B-lag då man inte riktigt vet vilken lag de ställer upp med.

Analysen innan matchen var istället mer fokuserad på vår egna uppgift än vilket lag Hyveln skulle ställa på benen. En prioritering som visade sig vara väldigt korrekt, för som vi startade matchen. Alla var ”på tårna” och vi markerade direkt genom distinkt försvarsspel att vi tänkte sälja oss dyrt.

Alexander i målet var stundtals omutlig vilket gjorde att vi fick snabba omställningar i både 1:a och 2:a fas. Avsluten var inget vi kunde klaga på heller då vi i stort sett var kliniska och satte nästan allt.

3-0, 8-2, 14-4, 17-4 och till sist 21-6 i paus gjorde att vi i princip pulvriserat Hyveln redan efter 30 min. Utmaningen i dessa matcher blir att försöka genomföra en 2:a halvlek med samma skärpa vilket vi lyckades bra med, trots att vi bytte ganska friskt och lät alla spela. Hur vi än bytte kom det in spelare med samma attityd och ”glöd i ögonen”, vilket gjorde att vi kundfe genomföra en lika bra 2:a halvlek som första.

En helgjuten och stabil match med stora plustecken till målvakts- och försvarsspelet. Anfallsmässigt utvecklar vi vårt spel hela tiden och för varje träning vi genomför desto bättre ser det ut, vilket äntligen börjar ”ge frukt” på matcherna nu också.

I sådana här matcher är det alltid svårt att plocka ut enskilda spelare när ”lagmaskinen” fungerar, men några som får lite extra plus idag blir:
+++ Emil Johansson
++ Tobias Nilsson
+ Ola Johansson

HP Hyveln – Sörhaga HK 13-42 (6-21)
Victor Carlsson 8 (2), Emil Johansson 8, Tobias Nilsson 8, Patric Jigström 5, Ola Johansson 3, Patrik Helsén 3, Jonathan Svensson 2, Eric Augustsson 2, Arvid Spetz, Viktor Johansson, Anton Näverstedt 1 (1)

Mv:
Alexander Axelsson 11/17= 65%
Marcus Karlsson 10/17=59%

Nästa match är nu på fredag den 5 december kl 19.30 då vi tar emot Byttors IF. I och med den matchen så ”vänder serien” och vi är fast beslutna om att vi skall gå till ”julvila” med ett bra tabelläge.

Hemmamatchen mot Byttorp blir också väldigt betydelsefull för oss i laget på ett annat sätt. Håll utkik i sociala medier kopplat till Sörhaga HK i veckan, så kommer Ni förstå varför och varför vi vill fylla Nolhagahallen på fredag.

 

/Mats Axelsson