Noll poäng i ”måstematchen”

På lördagen stod säsongens längsta bortamatch, resmässigt, på programmet med en tripp till de värmländska skogarna och Deje. Efter vår seger mot Hök förra helgen hade vi nu skaffat oss möjlighet att vara med och kriga om att skaffa oss nytt div 2-kontrakt. Då var seger ett måste mot dagens motståndare HK Brukspõjkera. Med samma poäng som Bruks inför dagens match hade båda lagen oerhört mycket att spela för.

För vår del såg det ganska så bra ut inledningsvis, hyfsad bra träff bakåt och vi hade tålamod framåt. Det vi inte fick riktig träff på var deras skytt, Jonas Johansson på v9, som lite för enkelt fick skjuta in sitt lag, men efter ca 10 minuter hade vi ändå 3-3 på tavlan. Bruks började med 6-0 försvar, men efter en skada på en hemmaspelare gick de över på mer 5-1 vilket vi fick problem med. Vi brände ofantligt mycket framåt i bra lägen, medans Bruks satte sina anfall och på kort tid hade de ryckt ifrån med 4 bollar. Med tanke på matchens viktiga karaktär blev vi allt för stressade och ville jaga ikapp fortast möjligt, vilket ofta inte leder till något genomtänkt och bra. Istället kunde Bruks utöka försprånget till 14-8 i paus.

I andra halvlek fanns inget att be över, här gällde det att ta fram moralen och börja hämta in mål genom hålla oss till givna spelavtal som alla är med på. De första 10 min spelade vi 7-7 och kom inte mycket närmre. Vi ändrade då lite bakåt och jobbade mer offensivt som vi fick riktigt bra betalt för, 5-0 på 8 minuter och vi var ikapp med bara ett måls underläge till 21-20. Tyvärr kunde vi inte hålla i detta, utan några mindre bra anfall som Bruks straffade oss för så hade dom 25-20 och några bollars ledning igen som de lyckades behålla matchen ut.

Som helhet håller vi inte hela matchen, utan vi har några bra perioder där vi gör det riktigt bra. Här är skillnaden mellan div 2 och div 3. Man kan inte ha för många dippar i en div 2 match, det hugger motståndarna på omedelbart och utnyttjar och skaffar sig målmässiga övertag. Det såg vi inte minst idag, men även fått uppleva vi andra tillfällen under säsongen, och det avspeglar sig i tabellen ganska brutalt och tydligt.

Bruks vann helt rättvist då de spelade över 60 minuter och hade egentligen bara en dipp, när vi gjorde 5-0, men utöver det så spelade dom bra.

Nu återstår en seriematch och vi har själva satt oss i sitsen att vi inte kan påverka serieutgången av egen kraft. Dock krävs seger i sista seriematchen och vi får ta det därifrån och sen får vi se vad som händer i övriga matcher.

HK Brukspôjkera – Sörhaga HK 28-21 (14-8)

Målskyttar:
Patric Jigström 6, Patrik Helsén 4, Tobias Nilsson 4, Adam Larsson 3,Emil Johansson 2, Simon Marklund, Sebastian Martinez

Målvakter:
Marcus Karlsson 5/15=33%
Alexander Axelsson 13/29=45% 0/2 str=0%

Nästa match är hemma mot IK Baltichov lördagen den 25 mars kl 14.00 i Nolhagahallen, välkomna!