Målkalas på hemmaplan

I den något sönderhackade serien var det äntligen dags för lite matchspel. Eftersom Hyveln inte fick ihop lag förra fredagen hade vi återigen en massa träningar utan match. Veckan har tyvärr präglats av en hel del sjukdomar och inför dagens match var det några spelare som fick ”kasta in handduken”. Men det fanns andra som var villiga att gå in och ta ansvar istället.

Inledningsvis dominerades matchen av en orgie av brända lägen. Då pratar vi inte om halvchanser utan mer eller mindre rena lägen, ex helkontringar. Nu ska vi inte ta ifrån Lidköpings målvakt för den prestation han utförde för det gjorde han riktigt bra, men vi var tämligen humana i våra avslut. Lidköping gnetade på bra och drog ner på tempot och var med rent målmässigt till 10-6 efter ca 15 min. När väl frustrationen lagt sig över alla missade lägen och vi lät bollen gå något varv till så kom målen  också. När vi dessutom knäckte koden (skjuta lågt) på Lidköpings målvakt, då började vi rycka ifrån och i paus hade vi 17-8.

I andra halvlek blev försvarsspelet ännu bättre och frukten av det arbetet skördades i en mängd kontringar. Till skillnad från första halvlek satte vi nu istället våra lägen och vi drog ifrån mer och mer. 10-3 på första kvarten säger en hel del om den träff vi verkligen fick. Lidköping spelade efter sina resurser och försökte dra ner på tempot, men till skillnad från andra matcher hade vi verkligen tålamod att jobba klart och inte förivra oss och börja jaga boll. När väl avslutet kom var vi på plats och kunde snabbt ställa om.

Stabilt över hela linjen idag och vi visar verkligen bredd på truppen där vi inte står och faller med enskilda spelare. Det som sticker ut lite extra idag är att Kasper stänker in 14 baljor, att Alex tar 4 av 5 straffar och att Eric Augustsson äntligen fick göra riktig premiär efter sin knäskada.

Ett extra omnämnande till domarparet Fröman/Corriere som gjorde ett bra jobb och syntes inte mycket på planen. När de väl gjorde det, hade de en bra dialog om det dom blåst för. Sådant uppskattas.

Stort tack till Er som slöt upp i Nolhaga ikväll, trots att vi hade elitmatch samtidigt i stan.

Nästa match spelar vi på torsdag 8 februari då var tar oss an en tuff bortamatch mot KFUM Ulricehamn.

Sörhaga HK – HK Lidköping 35-13 (17-8)

Målskyttar:
Kasper Wallouch Lindholm 14, Linus Eriksson 6, Patric Jigström 4, Oscar Jansson 4, Nicolai Fredriksson 3, Anton Näverstedt, Adam Larsson, Patrik Helsén, Oscar Hernehult

Målvakt:
Alexander Axelsson 12/24=50% 4/5 str=80%

Plusligan:
+++ Kasper Wallouch Lindholm
++ Alexander Axelsson
+ Linus Eriksson