Makalös andra halvlek, utan Kropps-kontakt

Efter lite juluppehåll var det dags att starta upp vårsäsongen med hemmamatch mot HF Team Kropps från Uddevalla. Bortamatchen i början av december spelade vi hem ganska enkelt, men vi var samtidigt inställda på lite revanschlust hos det unga gardet från Kropps.

Själva hade vi en veckas träning i ryggen och många som var spelsugna. Inställningen handlade mest om det egna spelet och vad vi själva vill prestera mer än vad vi mötte för motstånd. De senaste matcherna har det sett lite trögt ut inledningsvis, men idag var det mer rakt på mål och fart i spelet. Detta gjorde att vi hamnade i förarsätet tämligen omgående med en ledning på 12-4 efter ca 15 min. Månde blev det lite alldeles för enkelt och skärpan fanns väl inte riktigt där på samma sätt sista 15 min. Det var dock stabilt, framförallt bakåt, vilket gjorde att vi stängde första halvlek med 17-10 ledning. Även framåt fanns det en hel del att glädja sig åt. Trots att det vissa gånger fanns möjlighet att låta bollen gå vidare lite till och kanske få ett ännu bättre läge. Dock ska vi inte ta ifrån lagets vilja att gå mot mål och kommer läget ska vi heller inte vara blyga att ta det. Kropps fick slita betänkligt mer för sina ”kassar” än vad vi fick så visst fanns det förhoppning till en bra andra halvlek.

Vad som hände i andra halvlek kan inte klassas annat som en ren överkörning. Det fanns ingen tillstymmelse till ”Kropps-kontakt” vare sig mål- eller spelmässigt. Vi kunde spela ut fullständigt och mer eller mindre krossa andra halvlek med hela 22-4! Vi hade målvaktsräddningar i andra halvlek på hela 86%! (12/14) Flera av dessa räddningar ledde till blixtsnabbt omställningsspel med en hel del 1 fas kontringar. Lägg därtill att 2 av de 4 Kropps målen i andra halvlek var straffmål, ja då förstår Ni att det var låst bakåt och nyckeln var bortkastad. Sista 10 min avslutade vi med att göra 9-0 och det var riktigt starkt av oss att hålla fokuset uppe hela andra halvlek och gå för det.

Stabil insats från alla spelare idag vilket var riktigt roligt att se, det lovar gott framöver. Nu kan vi träna på i två veckor och trimma ihop oss ännu mer innan det är det dags för bortamatch i Tibro.

Trots att våra domare,Felix Odenbom och Daniel Österberg, råkade ut för en trafikolycka påväg till matchen som tur var slutade väl genomförde Felix första halvlek själv på ett utmärkt och fick sedan hjälp av Daniel under andra halvlek och de tillsammans ”blåste hem” matchen föredömligt.

Sörhaga HK – HF Team Kropps 39-14 (17-10)

Målskyttar:
Emil Johansson 7, Kasper Wallouch Lindholm 7 (1), Linus Eriksson 7, Oscar Jansson 4, Patrik Helsén 4, Patric Jigström 4, Viktor Johansson 3, Adam Larsson 2, Ludvig Åstrand

Målvakt:
Alexander Axelsson 21/32= 65% 2/5 str=40%

Plusligan:
+++ Alexander Axelsson
++ Emil Johansson
+ Patric Jigtsröm

Nästa hemmamatch är fredagen den 26 januari kl 19:30 då HP Hyveln kommer på besök. Varmt välkomna då!