Krampaktigt hemma mot Guldkroken

Dags för hemmamatch och vi hade chans på att äntligen få göra ett litet trendbrott, efter en sällsynt formsvacka. Viktiga poäng stod på spel för båda lagen, för oss var det att kunna haka på i toppen och för Kroken så var det istället att hänga av lagen kring kvalstrecket.

Till en början så är matchen väldigt jämn, båda lagen har väldigt bra koll på varandra och står bra bakåt, samt får till ett bra målvaktsspel. Vi har dock väldigt svårt framåt, även om Guldkroken står bra bakåt så är det stor skillnad i våra anfallsspel, vi blir väldigt störda av en ”halvpunkt”, medan Guldkroken får lite lättare lägen hela tiden. Trots detta så kan vi hänga med hyfsat hela halvleken och kvitter till 9-9 med två min kvar, dock slappnar vi av lite för mycket i slutet och kan släppa in två snabba, vilket ger underläge 9-11 i halvlek.

Andra halvlek börjar egentligen som första, stabilt försvarsspel/målvaktsspel och vi får äntligen lite lätta lägen att göra mål på, det finns ändå en känsla av att vi kan vända på den här matchen till vår fördel, men så fort vi faktiskt närmar oss så är det som att vi inte riktigt vågar vinna, utan då missar vi helt självklara lägen istället. Efter ca 15 min i andra halvlek så håller det tyvärr inte länge och vi tappar både försvars- och anfallsspel. Vilket gör att Guldkroken kan gå från 13-14 till 14-20 och därmed punktera matchen helt.

Tyvärr är vi inne i en väldigt dålig period just nu, men som tur är finns det chans till revansch redan på onsdag då vi åker iväg och skall möta Rosendal!

Sörhaga HK – HK Guldkroken Hjo 20-25 (9-11)