Knapp förlust mot Aranäs farmarlag

På lördagseftermiddagen var det återigen dags att ta emot ett topplag i serien, denna gången Fjärås HK. Ett lag som innehåller unga duktiga spelare från plantskolan HK Aranäs. Vi kom från en förlust mot Rosendal där vi ändå stod upp bra, så det fanns all anledning att vara optimistiska inför denna kamp.

Idag började vi försvarsmässigt 5-1 där vi fick ganska bra utdelning och träff på Fjärås anfall. Vi kunde sno åt oss några bollar och ställa om snabbt vilket resulterade i några bollars försprång fram till 6-3 efter 10 min. Även det uppställda spelet fungerade riktigt bra idag som var både varierande och uppstyrt där vi visste vad vi vill åstadkomma. Först efter 20 min kom Fjärås riktigt nära genom att kvittera till 8-8. Halvleken ut var jämn och stannade vid 13-13.

I halvlek pratade vi om att hålla i det spelet vi hade och fortsätta att trycka i både 1a och 2a fas där Fjärås inte riktigt hängde med, vilket resulterade i en del enkla mål för vår del. Inledningsvis lyckades vi med det vi kommit överens om, men 10 min in i halvleken får Fjärås ett par bollars försprång och vi lockas i fällan att jaga dessa mål så fort som möjligt som vi tyvärr straffades för. Övertaget som Fjärås fick behöll de med kyla och lät oss stressa, göra misstag och missa medans de satte satte sina anfall. Detta gjorde att vi aldrig fick riktig målmässig kontakt, utan tiden rann ifrån oss. Slutsiffrorna stannade vid 26-29 och det blev väl så att rädslan att förlora tog överhanden över viljan att vinna. Även om vi ligger under måste vi vara kyliga nog framåt och försöka komma till bra avslut, istället för att i ivern jaga mål med dåliga avslut. Det fungerar sällan.

Vi brukar i normalfallet aldrig kommentera domarinsatserna, men idag var känslan att det var mer fokus på bänkarna och läktaren än vad som hände på planen. Vi respekterar de som dömer oss, men det måste finnas möjlighet till dialog och inte någon sorts mästarattityd. Respekt för varandra går åt båda hållen. Nu ska det dock förtydligas att detta hade inte med matchutgången att göra då Fjärås vann rättvist.

Nu börjar dock kampen att ta sig över strecket när vi kommande matcher möter de lag som ligger alldeles runt oss i tabellen. Tar vi med oss de bra bitarna från dagens match, matcherna mot HP Skövde och Rosendal, så finns det all anledning att vara förhoppningsfull framöver. Så slut upp på våra sista hemmamatcher så skall vi tillsammans fixa nytt kontrakt i div 2.

Stort tack till Er alla som kom till Nolhaga i eftermiddag!

Sörhaga HK – Fjärås HK 26-29 (13-13)

Målskyttar:
Albin Molander 6
Tobias Nilsson 5
Patric Jigström 5
Sebastian Martinez 4
Victor Carlsson 3
Patrik Helsén 1
Ludvig Rönnberg 1
Emil Johansson 1

Målvakter:
Alexander Axelsson 16/43=37% 0/1 str=0%
Marcus Karlsson 0/1 str=0%

Plusligan
+++ Tobias Nilsson
++ Albin Molander
+ Alexander Axelsson