Jobbet gjordes mot Hammarö

Det finns allt som oftast inga enkla matcher i handboll. Det är lätt att titta i tabellen och dra snabba slutsatser om en match blir enkel eller tuff. Idag tog vi emot IFK Hammarö som inledningsvis hamnat i den nedre regionen i tabellen, men som vi visste rent spelarmässigt innehöll en del kvaliteter. Därför hade vi inga planer på att ”ställa ut skorna” och tro att detta löser sig av sig självt. Här skulle jobbet göras!

Efter förra bortamatchen mot Tidaholm där farten i vårt spel var som bortblåst hade vi i veckan prioriterat just snabbheten i spelet under veckans träningar. Inledningsvis såg det riktigt bra ut där omställningsspelet fungerade mycket väl och vi hade efter ca 10 min redan 6-1 i ryggen. Hammarö hade inte tänkt att vika ner sig utan krigade på och gjorde 3 snabba raka mål till 6-4 och det kändes som de flåsade oss i ryggen. Då replikerade vi med 4 raka mål och så hade vi ett 6-målsförsprång som vi höll halvleken ut där siffrorna stannade vid 14-8. Ledningen i halvlek kändes relativt trygg och vi var helt överens i omklädningsrummet att det fanns mer att ge.

Andra halvleken inleddes med ett Hammarö-mål som därefter följdes upp av oss med 5 mål och vips var det 19-9 på tavlan. Här blev matchen lite avslagen från vår sida och fokuseringen tappades vilket gjorde att vi återigen brände en hel del bra lägen kryddat med lite bortkastade bollar. Bakåt såg det dock riktigt stabilt ut matchen igenom och att ”bara” släppa in 15 bollar är i grunden riktigt bra. Vi kunde gå runt på alla spelare  och de som kom in på banan visade att de verkligen vill spela och gjorde ”jobbet” framförallt i försvaret. Det kändes som vi borde fått ut ännu lite mer av det spelet vi presterade framåt, men är man inte riktigt fokuserad på uppgiften blir det lätt enkla misstag. Sedan ska vi också säga att Hammarö brydde sig inte om siffrorna på  tavlan i slutet på matchen utan ”krigade på” riktigt bra och vek inte ner sig, utan tvingade oss att jobba både bakåt och framåt hela matchen.

Nästa vecka spelar vi borta mot Höfers, i och med den matchen vänder sedan serien och vi tar därefter emot HK Höfters hemma den 19 dec kl 16.30. Sedan väntar ett litet juluppehåll innan vi drar igång i januari igen. Matchen den 19 dec blir den sista för oss i Nolhaga som sedan stänger för renovering. Var vi kommer spela våra hemmamatcher under våren 2016 ber vi att få återkomma med. Men kom gärna ner den 19:e och hjälp oss i sista ”Nolhagamatchen för denna säsongen.

Tack till vår trogna hemmapublik som stöttade oss under lördagseftermiddagen!

Sörhaga HK – IFK Hammarö 30-15 (14-8)

Målskyttar:

Alexander Pettersson 7 (4), Victor Carlsson 4, Patric Jigström 3, Emil Johansson 3, Jonathan Svensson 3, Adam Larsson 2, Patrik Helsén 2, Viktor Johansson 2, Anton Näverstedt 2, Nicolai Fredriksson, Tobias Nilsson

Målvakter:

Marcus Karlsson 13/26=50%   0/2 str=0%

Spelarbetyg:

+++ Emil Johansson

++ Marcus Karlsson

+ Viktor Johansson