Inget skönspel – men två poäng krigades in

Förra sejouren i div 2 spelade vi många liknande matcher som idag. Skillnaden den här säsongen är, att trots vi spelar lite knackigt emellanåt, kämpar till oss båda poängen.

Dagens motståndare, Wasaiterna, hade inledningsvis i serien både vunnit och förlorat i sina matcher, så det var väl inte alldeles enkelt att räkna ut på förhand var vi formmässigt hade våra motståndare. Fokuset fick vi istället ha på vårt egna spel. Från Tibromatchen förra helgen hade ett par spelare frisknat till och vi kunde komma till spel med en bredare trupp än vad vi hade i Tibro.

Lite slarv och aningen ostrukturerat från båda hållen kan man väl sammanfatta inledningen med, och att Wasaiterna fick spräcka matchens nolla genom att trycka dit en straff och något senare ta ledningen med 3-1. Fanns ingen direkt oro för att detta skulle glida iväg utan vi märkte att så fort vi tryckte på i 1a och 2a fas fick vi många gånger bra utdelning. Som Kasper visade genom att stega bort sin försvarare i tre raka anfall och vi hade vänt på underläget till ledning 4-3. Därefter var det inget av lagen som tog tag i taktpinnen förrän efter ca 20 min då vi gick från underläge 9-10 till ledning 13-10. Här kändes det som vi var påväg att köra matchen men Wassarna krigade på riktigt bra och vek inte ner sig utan kom ikapp med halvlekens sista skott till 15-15.

I paus pratade vi om att vi hade mer att ge i vårat fasspel. Trycka, springa och sätta fart i spelet var något vi pratade om och som kändes skulle kunna gynna oss. Efter ca 12 min i andra fick vi till det bättre och just att tvinga Wassarna att springa åt båda hållen gav utdelning till slut då vi hade ryckt till oss ett tre-målsförsprång. När vi väl fick detta övertag var det något som vi aldrig släppte ifrån oss, utan vi kunde fortsätta med bra försvarsspel med snabba omställningar och då kom de lite mer enkla målen.

Som sagt, kanske kan man som helhet önska mer över 60 minuter men när vi gör det som vi bestämt så blir det riktigt bra. Sedan kommer det några dippar som drar ner helhetsbetyget lite, men två poäng krigades hem och matchen var jämn i stora delar så det var givetvis extra skönt att vi kan spela hem en sådan här match som vi förra gången när vi spelade i div 2 förlorade istället.

Sörhaga HK – GIK Wasaiterna 31-25 (15-15)

Målskyttar:
Kasper Wallouch-Lindholm 8, Anton Larsson 6 (1), Victor Carlsson 5, Emil Johansson 5, Linus Eriksson 4, Anton Näverstedt 2, Viktor Johansson

Målvakter:
Alexander Axelsson 16/38=42% 0/2 str=0%
Elias Jönsson 0/1 str=0%

Nästa hemmamatch spelas lördag 8 december kl 16:00 då vi tar emot Café Lillan HF i Nolhaga.

Varmt välkomna tillbaka då och tack för stödet idag!